Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Witgoed en licht

Witgoed en licht: Door Siemens witgoed reparatie

Hoe wit het licht na deze additieve menging is hangt af van de nderlinge verhouding van de bijdragen van rood blauw en groen licht.

Als we een gloeilamp van 220 volt 110 volt branden, dan wordt de groeidraad van de lamp niet zo heet. De kleur is oranje. Verhogen we de spanning, dan wordt de gloeidraad heter en de kleur verschuift via geel naar bijna wit. Tevens neemt de hoeveelheid licht toe.

Licht, kleuren in de witgoed industrie.

De lichtkleur van de stralingsbon is dus van de absolute temperatuur afhankelijk. Dat geldt alleen voor de zgn.temperatuurstralers. dat zijn lichtbronnen waarvan de lichtstraatling een gevolg is van de hoge temperatuur, zoals bijvoorbeeld alle gloeilampen, de zon, of een kaarsvlam.( Naar de mening van Bosch witgoed reparatie).

 

Witgoed en de lichtbronnen:

Om de lichtkleur van een lichtbron aan te geven kan men dus de absolute temperatuur gebruiken. Voor het vergelijken van de lichtkleur van temperatuurstralers gebruikt men als standard een zgn. Zwarte straler , die men verhit. Zo’n zwarte straler is een lichtbron die op een zeer bijzondere wijze geconstructeerd is en waarvan de stralingsenergie die wordt uitgezonden voldoet aan de wet van Boltzmann.

De kleurtemperatuur van de lichtbron is die absolute temperatuur van de zwarte straler waarbij lichtbron en zwarte straler dezelfde lichtkleur hebben.

Temperatuur en witgoedmachine:

Bij de temperatuur van ca, 2800 k, diede wolframdraad in een gloeilamp heft, ligt het maximum van de stralingskromme in het infrarood en slechts een klein deel an het energiespectrum ligt in het zichbare gebied. Een paar procent van het energieverbruik van een gloeilamp word in lichtenergie omgezet. De rest is sralingswarmte. Omdat de zon veel heter is ongeveer 40% van de stralingsenergie van de zon lichtstraling en 60% warmtestraling.