Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Een leuk dagje uit met de ouderen

Een leuk dagje uit met de ouderen

In het verzorgingshuis verblijven een hoop ouderen. Het kan zomaar zijn dat daar ook minimaal één van je (groot) ouders, kennissen of vrienden de tijd moet doorbrengen. Helaas hebben zij vaak weinig tot geen gezelschap van mensen waarvan zij echt houden. Dat gemis oplossen kan erg eenvoudig. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is vaker op visite gaan bij je dierbaren. De meeste verzorgingshuizen hebben een goed bezoekersregistratiesysteem waardoor je ondanks de pandemie toch nog langs kan gaan onder strenge voorwaarden. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om samen de gezelligheid buitenshuis op te zoeken. In vrijwel elke stad – of in de directe omgeving daarvan- is altijd wel iets te beleven. Als je wat inspiratie nodig hebt voor een leuk dagje uit, lees dan verder!

Kinderboerderij

Je vader, moeder, opa, oma of iemand anders die op leeftijd is en waarmee je een goede band hebt zullen je enorm dankbaar zijn als je ze meeneemt naar de kinderboerderij. Het is de perfecte plek voor hun om mooie herinneringen op te doen.  Daarnaast is het bewezen dat het therapeutisch werkt om de dieren te knuffelen en aaien.

 

Nog meer dieren

Als je te laat bent om je aan te melden voor een bezoek door het bezoekerregistratiesysteem, dan kun je samen met je dierbare genieten van een dagje kinderboerderij. Maar een bezoek aan de dierentuin is net zo leuk. De meeste dierentuinen hebben zelfs ook een kleine kinderboerderij. Dan heb je dus twee leuke activiteiten in één dag!

 

Wat lekkers

De maatregelen zijn gelukkig versoepeld. Het is weer mogelijk om te genieten van een hapje en een drankje op het terras. Waarom zou je daar dan geen gebruik van maken? Ouderen die in het verzorgingshuizen hebben ook al een lange tijd niet meer op het terras gezeten.

 

Als je iemand kent waar je veel om geeft die momenteel in het verzorgingshuis verblijft, twijfel dan niet om hem of haar gezellig mee te nemen voor een dagje uit. Ook zij vervelen zich enorm thuis. 

https://www.economy.nl/