Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Soorten gaashekwerken

Er zijn verschillende soorten gaashekwerken. Elke soort heeft zijn eigen toepassing. Daarnaast kan het gaashekwerk ook op verschillende manieren worden behandeld. De verschillende soorten gaas en de behandeling hiervan lees je allemaal in dit artikel.

 

Stijlen gaashekwerk

Zoals eerder benoemd zijn er verschillende soorten gaashekwerken. Er wordt een onderscheid gemaakt in tuin- en harmonicagaas, kleinvee gaas en ongediertegaas. Als je je tuin wil omheinen kan je het beste gaan voor tuin- en harmonicagaas. Dit soort gaas is het stevigste en hoogst. Het tuingaas is goedkoper dan harmonicagaas maar ook minder sterk. Allebei deze soorten gaas zijn standaard verkrijgbaar in de kleuren groen en zwart. Vaak is het ook mogelijk om het gaas in een andere kleur te laten coaten, wel tegen een meerprijs.

 

Het kleinvee gaas is, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt om een omheining mee te maken voor kleinvee. De soorten gaas die het meest voorkomen zijn kippengaas, dassengaas, schapengaas, volieregaas en konijnengaas. Kippengaas het hiervan het goedkoopste en dassengaas is de duurste variant. Het gaas kan helemaal tot de grond worden geplaatst zodat de dieren niet onder het gaas door kunnen ontsnappen. Door schrikdraadapparatuur op het hek aan te sluiten voorkom je dat het vee tegen het hekwerk aan gaat schuren.

 

Als je muizen en ratten buiten wil houden kan je ongediertegaas plaatsen rond je huis, tuin of garage. Dit gaas heeft vakjes van maar 5 mm doorsnee waar geen rat of muis meer doorheen kan. Ook als je last hebt van mollen in je gras kan je speciaal anti-mollengaas horizontaal onder je gras in de grond plaatsen. Het gaas is mol vriendelijk en zorgt ervoor dat mollen niet meer naar boven kunnen komen. Dit zorgt ervoor dat ze opzoek gaan naar een andere plek.

 

Bewerking van het gaas

Het gaas voor een gaashekwerk kan op verschillende manieren worden bewerkt. Allereerst wordt het gaas verzinkt. Dit zal het gaas beschermen tegen corrosie en roest. Hierna wordt het gaas gepoedercoat of geplastificeerd. Wanneer het wordt geplastificeerd komt er een laagje plastic om het gaas. Dit verstevigt het gaas en een kleur. Bij poedercoaten wordt het gaas geverfd met een verf in poedervorm en daarna gebakken. Dit geeft het gaas kleur en zorgt dat het onderhoudsvrij is. Geplastificeerd gaas is niet aan te raden bij dieren omdat het plastic los kan komen bij het knagen.