Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

De voordeligste gaashekwerken en terreinafscheidingen

Het aanschaffen van nieuwe gaashekwerken en terreinscheidingen kan al snel veel geld kosten. Zeker wanneer je tuin of terrein een groot oppervlakte heeft zullen de kosten erg hoog worden. Maar er zijn ook goedkopere oplossingen zoals gaashekwerken. In dit artikel krijg je tips voor het kiezen van goedkope erfafscheidingen.

 

Gaashekwerk

Het goedkoopste soort hekwerk is het gaashekwerk. Gaas is al verkrijgbaar vanaf €2,50 per vierkante meter. Dit is een stuk lager dan de €30 die je minimaal betaald voor sierhekwerk. Daarnaast is gaashekwerk, net als veel ander metaal hekwerk, onderhoudsvrij en multifunctioneel. Gaashekwerk bestaat uit gevlochten metaaldraden. Deze draden zijn verzinkt zodat ze beschermd zijn tegen roest en corrosie. Als er wordt gekozen om het hek ook nog te coaten heb je nog meer bescherming.

 

Het gaashekwerk geeft een open uitstraling aan je tuin maar wil je meer privacy dan kan je het ook laten begroeien met klimplanten zoals de hedera of dicht laten vlechten met riet. Naast de prijs is het hekwerk ook nog eens erg stevig en biedt het dus een goede bescherming. Wil je nog meer beveiliging dan kan je kiezen voor prikkeldraad of puntkammen op het hekwerk. Al geeft dit bij bijvoorbeeld een tuin geen fijn uitzicht.

 

Houten hekwerk

Een andere goedkope optie is een houten hekwerk, mits je gaat voor geïmpregneerd hout. Houten tuinhekken zijn vaak niet hoger dan een meter en zijn daarom voornamelijk geschikt voor de voortuin. Om geld te besparen kan je het hout het beste niet schilderen. Verf is namelijk geen duurzaam product en zal aardig wat geld kosten en onderhoud vragen.

 

Zelf monteren

Om nog meer geld te besparen kan je zelf het hekwerk plaatsen. Op internet staan er tal van handleidingen waarin wordt uitgelegd hoe je zelf hekwerk kunt plaatsen. Wanneer je dit laat doen kost het al snel €15 per meter. Door het zelf te doen bespaar je dus behoorlijk wat geld.

 

Dit zijn een aantal mogelijkheden waardoor je wat geld kunt besparen op het aanschaffen en monteren van erfafscheiding.