Kerntrekbeveiliging; de inbreker trekt het niet meer

Als je dit artikel gelezen hebt, weet je hoe je de woning, je appartement, winkel of bedrijfspand beter kunt beveiligen tegen inbraak.

Kerntrekken, wat is het en wat voor risico loop je?

Dit is een bekende en steeds vaker toegepaste methode onder inbrekers. Er wordt een gehard stalen schroef of een accutol in het cilinderslot gedraaid. De cilinder kan zo gemakkelijk gebroken worden met een schroevendraaier, bouwsleutel of klauwhamer. Er zijn zelfs kerntrekkers, die de cilinder uit de kern trekken.
Dit alles neemt maar zo’n 20 á 30 seconden in beslag.
Het is erg gemakkelijk voor inbrekers om zo je woning binnen te komen. Er is weinig apparatuur voor nodig, het gaat erg snel en het maakt niet veel lawaai. Ideaal dus om eens een kijkje in jouw woning of winkel te nemen.

Als je nog een oud slot op je deur hebt, met een SKG2 certificaat, dan is dit dus niet meer voldoende.

 

Gelukkig zijn er goede beveiligingsmethoden

Tegenwoordig moet een woning voldoen aan een goed beslag: een SKG3 cilinder of een cilinder met kerntrekbeveiliging. Bij nieuwbouwwoningen is dit verplicht gesteld en sinds enkele jaren moet elk huis hiervan zijn voorzien.
Een SKG3 cilinder moet ook nog een extra stalen brug krijgen, wil het slot goed beveiligd zijn tegen inbraak. Deze cilinder heeft als voordeel dat je hem zelf prima kunt monteren. Je moet wel eerst even de cilinder opmeten voor je deze bestelt. Op een video kun je zien hoe je dat doet. Je hebt veel verschillende soorten en maten deurbeslag voorzien van deze beveiliging.
Een kerntrekbeslag is in te stellen naar de juiste maat. Het heeft wel als nadeel dat het moeilijk is om te monteren. Er kan nog steeds worden geboord in de cilinder, zodat er nog steeds risico is op inbraak.

Zonder extra stalen brug is je huis dus alleen beveiligd tegen kerntrekken. Het helpt dus wel, maar nog niet genoeg.

 

Wat is het advies?

Concluderend kan er gezegd worden dat een SKG3 cilinder met extra stalen brug de beste methode is om je woning extra goed te beveiligen tegen inbraak.
Je bent beveiligd tegen boren, kerntrekken, slagmethode, cilinder breken en het openpicken.
Het is een duurdere cilinder dan een cilinder met alleen kerntrekbeveiliging, maar dan heb je wel iets goeds in huis.

Zorg dat je huis, winkel of bedrijfspand goed beveiligd is tegen inbraak. Je krijgt dan geen ongewenst bezoek meer.

https://mr-beveiliging.nl/product-category/hang-en-sluitwerk/deurcilinders/