Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Drukke kinderen

Kinderen kunnen soms best wel druk zijn. Vaak op het meest onhandige moment. Maar je weet dat het erbij hoort en dat is eigenlijk ook wel leuk aan kinderen. Maar soms zijn er momenten dat ze echt opvallend druk zijn. Gelukkig zijn er wat dingen die je daaraan kunt doen.

Een reden dat kinderen druk kunnen zijn is als ze eigenlijk nog te veel energie hebben. In dag geval bewegen ze waarschijnlijk te weinig en dan zijn ze ’s avonds nog lang niet moe. Op een sport gaan kan daar bij helpen. Zo leren kinderen iets nieuws, ontmoeten ze leeftijdsgenootjes en kunnen ze al hun energie kwijt in de sport. Om ook thuis hun energie kwijt te kunnen, kun je houten buitenspeelgoed zoals een houten speeltoestel kopen

Een andere reden om druk te zijn is dat ze te veel prikkels krijgen. Zeker tegenwoordig is dit een veel voorkomend probleem. Kinderen zitten vaak uren lang voor de tv of achter een ipad of mobiele telefoon. Hierdoor komen er allerlei prikkels op ze af, in de vorm van felle kleuren, harde geluiden en snelle veranderingen. Beperk dus de speeltijd en laat ze ook af en toe iets anders doen.

Zorg dat je kind genoeg slaapt. Dat klinkt misschien raar als je je kind nog door de kamer ziet stuiteren, maar vaak komt druk gedrag juist voort uit moeheid en een tekort aan slaap. Het belangrijkste is dat kinderen een vast ritme hebben, waarin ze elke dag op dezelfde tijd naar bed gaan en weer opstaan. Dit is voor iedereen het beste, maar vooral kinderen hebben hier profijt van.

De laatste tip is muziek. Kinderen kunnen hier goed van tot rust komen. Zet het gewoon aan op de achtergrond en kijk wat het met je kind doet. Zoek een lijst met ‘relax’ muziek, en het liefst geen muziek die ze kennen, want voor je het weet zit je midden in een playbackshow.

 

 

https://www.buitenspeelgoed.nl/