Teazy
Image default
Woning en Tuin

Hoe uw toilet verstopt kan raken

Hoe uw toilet verstopt kan raken

Uw toilet kan om verschillende redenen verstopt raken. In sommige gevallen is het een probleem met uw klep of potafdichting. Andere keren ligt het probleem bij uw sanitairsysteem – ofwel omdat er iets verstopt is geraakt en ontstopt moet worden, ofwel omdat er iets mis is met de leiding die uw toilet met de buitenwereld verbindt. Wat de oorzaak ook is, als u een traag lopend toilet hebt en moeite hebt om het vaak te gebruiken, moet u waarschijnlijk enkele van deze oplossingen bekijken. Uw toilet kan om verschillende redenen verstopt raken. In sommige gevallen is het een probleem met uw klep of potafdichting. Andere keren ligt het probleem bij uw sanitairsysteem – ofwel omdat er iets verstopt is geraakt en ontstopt moet worden, ofwel omdat er iets mis is met de leiding die uw toilet met de buitenwereld verbindt. Wat de oorzaak ook is, als u een traag lopend toilet hebt en moeite hebt om het vaak te gebruiken, moet u waarschijnlijk enkele van deze oplossingen bekijken. Om je toilet te laten ontstoppen kan je altijd Ontstoppingsservice in Gouda bellen.

 

Zorg ervoor dat je goed doorspoelt.

Een toilet doorspoelen is een verrassend complexe taak, en als uw toilet het moeilijk heeft, moet u een paar dingen weten. Om te beginnen moet u altijd met een volle toiletpot doorspoelen. Sommige mensen spoelen graag door uit een halve pot om te voorkomen dat de benedenburen onder water komen te staan, maar dan moet u in totaal twee minuten en vijftien seconden doorspoelen, niet één minuut en dertig seconden. Bij het doorspoelen moet u ook deze twee veelgemaakte fouten vermijden: – U spoelt te mager door – Een magere spoeling leidt ertoe dat veel minder water uw bestemming bereikt, en kan in feite veel water verspillen. – U spoelt te lang door – Ook hierdoor bereikt te weinig water uw spoelbak.

 

Investeer in een nieuw toilet

Uw toilet moet uiteindelijk vervangen worden. Zelfs als u nog tevreden bent met uw toilet, zult u merken dat het veel minder betrouwbaar wordt naarmate het ouder wordt. De ideale oplossing zou zijn om uw bestaande toilet te vervangen door een nieuwer model wanneer u het geld hebt, maar veel huiseigenaren vinden het praktischer om te investeren in de vervanging van hun bestaande toilet door een nieuw, hoogwaardig model. In de meeste gevallen kan zelfs het vervangen van slechts één onderdeel van een bestaand toilet een aanzienlijk verschil maken voor de snelheid waarmee het doorspoelt. Als u uw toilet vervangt, kunt u ook overwegen uw wastafel en douchekraan te vervangen.

 

Controleer uw waterdruk

Als uw toilet het moeilijk heeft, is de meest voor de hand liggende en waarschijnlijke verklaring dat de waterdruk naar uw huis laag is. Als u in een gebied woont met een ernstig watertekort, of als u in een stad woont met een hoog waterverbruik, moet u misschien de waterdruk naar uw huis verhogen. Door de druk in uw leidingen te verhogen, komt er meer water in uw kraan, en als u een traag lopend toilet hebt, kan dit er ook toe leiden dat er minder water via uw toilet wordt verspild. Als uw waterdruk goed is, maar uw toilet nog steeds moeilijk loopt, kan het zijn dat uw toilet te weinig water heeft. In dat geval moet u proberen uw toilet met minder water door te spoelen.

 

Controleer uw rubberen sluitringen en bouten.

Veel oudere toiletten hebben rubberen sluitringen om ervoor te zorgen dat uw toilet na installatie waterdicht is. Naarmate toiletten ouder worden, verslijten deze sluitringen echter, waardoor uw toilet gaat lekken. In veel gevallen kan dit worden opgelost door slechts één sluitring te vervangen, maar in andere gevallen moet u misschien uw toilet vervangen. En als uw afdichting beschadigd is, kan er ook water uit uw toilet lekken, wat een groot probleem kan zijn als het in uw garage of kelder lekt. Voordat u een nieuw toilet koopt, moet u controleren of uw afdichting niet beschadigd is. U kunt dit doen door te proberen een emmer onder uw toilet door te spoelen en te controleren of er water in de emmer komt. Als de afdichting beschadigd is, kunt u ook proberen een paar druppels voedselkleurstof in uw toiletpot te doen om u te helpen eventuele lekken te identificeren.

 

Koppel uw douchekop los

Als je een lagedruktoilet hebt, heb je misschien ook een lagedrukdouchekop. Hoewel de meeste mensen denken aan een douchekop als iets dat bedoeld is om te gebruiken onder de douche, kan een lagedruk douchekop ook gebruikt worden om het toilet schoon te maken. Lagedruk douchekoppen zijn perfect voor het schoonmaken van uw toilet, omdat ze speciaal zijn ontworpen om moeilijk bereikbare vlekken op uw toiletpot te verwijderen. Met lagedruk douchekoppen kunt u uw toilet schoonmaken en restjes douchegel wegspoelen. Helaas kunnen lagedruk douchekoppen ook leiden tot een verstopt toilet. Als u uw lagedruk douchekop gebruikt om uw toilet schoon te maken en deze stopt met lopen, dan kan dit leiden tot een verstopt toilet.

 

Houd het schoon om verstoppingen te voorkomen

Als uw toilet moeilijk doorspoelt, vooral nadat het is gebruikt, kan het zijn dat het verstopt is. Hoewel dit vaak iets is waar u voor moet zorgen, moet u uw toilet ook regelmatig schoonmaken, vooral als er kinderen in huis zijn. U moet uw toilet ook minstens een keer per week schoonmaken. Hiervoor kunt u een ontstopper gebruiken, of u kunt proberen een paar druppels voedselkleurstof in uw toilet te spoelen. U kunt ook proberen uw toilet door te spoelen met warm water en vervolgens bleekwater door de afvoer te gieten, wat een effectieve manier is om verstoppingen op te ruimen en bovendien veilig is. Als u een verstopping vindt, moet u proberen deze zo snel mogelijk te ontstoppen om te voorkomen dat het probleem erger wordt. U kunt proberen wat meer water in uw toilet te doen, of u kunt proberen iets kleins door te spoelen, zoals een muntstuk of een paperclip, om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

 

Controleer de toestand van uw buisverbindingen en bochten.

Als u een ouder toilet hebt, moet u de pijpverbindingen en bochten van uw bestaande pijp controleren om er zeker van te zijn dat ze in goede staat zijn. Als ze lekken, kunnen ze de oorzaak zijn dat uw toilet niet meer doorspoelt. In sommige gevallen, als de pijp of verbinding al versleten is, zal dit onvermijdelijk zijn, maar als u merkt dat uw toilet het moeilijk heeft, kunt u het probleem misschien oplossen door slechts een van deze verbindingen te vervangen. Als uw voegen en bochten in goede staat zijn, kunt u ze zo laten en uw bestaande toilet blijven gebruiken. Als uw voegen en bochten echter lekken, moet u overwegen uw toilet te vervangen.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-gouda/