Teazy
Image default
Woning en Tuin

Wat is een worteldoek

Een worteldoek is een stuk plastic dat wordt gebruikt om plantenwortels te beschermen tegen extreme temperaturen en droogte. Het helpt ook om ongedierte te voorkomen, wat de groei van wortels kan beperken. Het voorkomt ook dat er onkruid tussen de plantenwortels groeit. De meeste worteldoeken zijn gemaakt van polyethyleen, wat een sterk en duurzaam materiaal is. Veel tuinders gebruiken worteldoeken om de levensvatbaarheid van hun planten te verbeteren. Het scheelt ook heel veel werk om ongewenste groei van onkruid tegen te gaan. 

Anti-Worteldoek online kopen

Via FVR-Trading is het mogelijk om antiworteldoek te bestellen. Afhankelijk hoeveel je nodig hebt, is het hier wel te verkrijgen. Dit materiaal zijn hier in diverse soorten en maten te vinden. Zo is er al een rol antiworteldoek te bestellen van 100 of 500 meter. Ook in de breedte zijn hier diverse keuzes in te maken. Voordeel is wanneer dit doek op een rol besteld wordt dit ongevouwen/ plain geleverd wordt. 

Zorg ervoor dat tijdens het aanleggen van een gazon of een tuin hier een antiworteldoek onder komt te liggen. Doe je dit niet dan loop je de kans om de tuin vol met onkruid te krijgen. Bovendien kunnen de bestaande planten hierdoor aangetast worden en sterven. Bestel daarom vandaag nog een rol antiworteldoek via FVR-Trading en zorg ervoor dat jouw tuin er straks netjes uitziet zonder onkruid.

Wat is het verschil tussen een antiworteldoek en een worteldoek

Een antiworteldoek is een stuk textiel dat is gemaakt van synthetische materialen en is ontworpen om wortelgroei te voorkomen. Een worteldoek is gemaakt van natuurlijke materialen en is ontworpen om de wortelgroei te bevorderen.