Teazy
Image default
Bedrijven

Het belang van een voedingsschema

In deze blog wordt nader beschreven waarom het hebben van een voedingsschema belangrijk is. Niet iedereen heeft een schema nodig. Wel kan het een hele handig hulpmiddel zijn om sneller en efficiënter jouw fitness doelen te behalen!

Wat staat er in een fitness schema afvallen? In een voedingsschema staan alle macro’s die je op een dag moet eten. Onder macro’s verstaan wel koolhydraten, vetten en eiwitten. Sporters hebben meer eiwitten nodig om spiergroei en spierherstel te bevorderen. Een fitness schema afvallen bevat de hoeveelheid macro’s en calorieën die je dagelijks nodig hebt. Ook staat in een fitness schema afvallen op welke gewenste tijden je de maaltijden moet opeten en wat de hoeveelheden van de ingrediënten zijn per maaltijd.

Ik heb een voedingsschema! Wat nu?

Na enige tijd dient een fitness schema om af te vallen aangepast te worden. Je lichaam past zich aan op de dagelijkse hoeveelheid calorieën die je eet. Je lichaam leert dagelijkse taken en functies uit te voeren met behulp van dezelfde hoeveelheid calorieën. Denk aan taken en functies zoals je dagelijkse fietstocht naar school, het lopen in de supermarkt voor je bijbaan, maar ook ademhalen of zelf stil zitten kost energie! Mocht je zelf geen tijd hebben iedere dag te koken, maar wil je je wel aan een voedingsschema houden, dan kan kunnen fitpreps een uitweg voor je bieden.

Het belang van een voedingsschema

Een voedingsschema dat op maat is gemaakt is dan ook echt alleen voor jou! Denk bijvoorbeeld aan bepaalde allergieën. Niet iedereen kan een eetschema volgen die nootjes of zuivel bevat. Daarnaast hebben alle mensen een andere persoonlijke voorkeur. De een lust geen rijstwafels met pindakaas en de ander eet liever elke avond spinazie. Je kan het voedingsschema van je vriend dus niet klakkeloos overnemen. Het resultaat dat je zal boeken zal een heel stuk langzamer, inefficiënter en daarmee dus ook moeilijker verlopen. Het kan zelfs zijn dat je aankomt door het schema van een ander te gebruiken! Iemand die al 10 jaar sport en 100 kilo weegt heeft een ander schema nodig dan een oude vrouw van 70 met 2 maanden sportervaring.

 

 

https://kossonutrition.nl/product/afvallen-droog-worden-pakket/