Teazy
Image default
Bedrijven

4 Manieren om je tuin het hele jaar door te gebruiken

Het is November en dit weekend gaat het voor het eerst vriezen. Het is jammer dat de temperatuur niet alleen zakt, maar ook de regen en de grijze dagen toenemen. Als je een tuintje hebt zou je hier natuurlijk het liefst het hele jaar door van willen genieten. Hoe doe je dat? Hier zijn 4 ideeën!

Serre Eindhoven

Een serre Eindhoven is in Nederland de perfecte manier om van je tuin te kunnen genieten. Je hebt al het licht dat je buiten hebt, maar kunt toch het hele jaar comfortabel leven in de serre.

Overkapping

Een andere manier om het hele jaar in je tuin te kunnen genieten is doormiddel van een overkapping. Een overkapping biedt je bescherming van de elementen van het weer, terwijl je toch nog écht kunt genieten van de buitenlucht. Het voordeel aan een overkapping is dat je meubels lekker droog staan en je echte buitenlucht ervaart.

Houten challet

Oke, je geniet dan misschien niet echt van de tuin, maar een houten chalet kan wel de ideale plek bieden om heerlijk te kunnen genieten van de tuin in de winter. Een houten chalet kun je gemakkelijk verwarmen en om er te komen moet je een stukje door de tuin lopen.

Een ander voordeel aan een houten huisje in de tuin, dat het je ook een heerlijk Oostenrijk gevoel geeft. Stel het je voor sneeuw op de planten vanuit het raam van je houten challetje.

Pergola met begroeiing

Een andere manier is door een pergola te nemen en deze te laten begroeien. De begroeiing zorgt voor bescherming, net als een overkapping. Het verschil is echter dat er ook nog zon doorheen kan schijnen en dat het vrij staat van het huis, zodat je nog meer tuin gevoel hebt. Natuurlijk is het wel verstandig om de jas aan te doen in de winter.

Je kunt een pergola perfect combineren met een tuinhaard.

https://degoedkoopsteveranda.nl/serre-eindhoven/