Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Duiven die overlast veroorzaken, wat moet je er mee?

Duiven, door sommige mensen erg geliefd en door de andere menen ontzettend gehaat. Maar waar komt deze liefde en haat met betrekking tot duiven vandaan? Dit is voor iedereen anders, toch zijn er een aantal scenario’s waar je al snel uit op kunt maken wat de oorzaak hiervan is.

Haat of liefde

Het lijkt wellicht gek maar veel mensen hebben een haat of liefde voor een bepaald diersoort. Voor sommige mensen zijn dit duiven, oftewel de duivenhouders. Dit zijn mensen die duiven liefhebben en er dus ook druk mee bezig zijn. Deze mensen hebben in de meeste gevallen zelf duiven en doen dus ook mee aan wedstrijden. Dit begint vaak vanaf jongs af aan, ze groeien er mee op of vinden het gewoonweg interessant. Dit kan resulteren tot een groot uitgebouwde hobby. Daarnaast zijn er ook nog een tal van mensen die een hekel hebben aan duiven. Ook dit kan een hele boel achterliggende gedachtes hebben. Het kan bijvoorbeeld goed zijn dat je een angst hebt ontwikkeld voor duiven door een gebeurtenis in het verleden of dat je gewoonweg bang bent voor duiven. Daarnaast kan het ook gewoon zijn dat je het vieze beesten vindt of dat je overlast hebt ondervonden van duiven. Het kan goed voorkomen dat je auto elke dag wordt ondergepoept door duiven en je hierdoor er gewoon een hekel aan hebt. Kortom er kunnen allerlei redenen zijn waardoor jij haat of liefde richting duiven kan hebben.

Problemen aanpakken

Het kan ook goed voorkomen dat je overlast van duiven ondervindt. In eerste instantie zou je dit niet snel denken, toch kunnen duiven ook schade aanrichten. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om gewassen of het beschadigen van je auto. Daarnaast is overlast een erg brede term. Wanneer jij bijvoorbeeld overlast hebt van duiven dan kan dit ook betekenen dat ze bijvoorbeeld iedere dag je oprit onderpoepen. Om dit te voorkomen kan je gebruik maken van duivenpinnen, oftewel vogelwering. Hiermee kan je voorkomen dat het mogelijk wordt voor duiven om op een bepaalde locatie te zitten. Hiermee kan je het probleem oplossen of het probleem wordt verplaatst, dit is in elke situatie anders.

https://www.ongediertewinkel.nl/