Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

De beste matrassen voor jouw boxspring

Wanneer je een goedkope boxspring hebt uitgekozen die qua design en functionele opties helemaal bij jou past is het tijd om een matras uit te kiezen. Naast de verschillende soorten goedkope boxsprings zijn er ook verschillende soorten matrassen met elk hun eigenschappen. In dit artikel behandelen we drie soorten matrassen en hun belangrijkste eigenschappen.

 

Pocketvering matras

Een pocketvering matras is voor elk gewicht en zorgt voor een stabiele liggen. Daarnaast heeft het een goed aanpassingsvermogen aan het lichaam. Een pocketvering matras onderscheid zich doordat de veren in zogeheten ‘pockets’ zitten. Dit zijn zakjes van textiel die zorgen dat elke veer anders kan reageren op de druk van iemand die op het bed ligt. Dit soort matrassen op een boxspring zorgen voor een stabiele basis voor de rug, waarbij de ondersteuning van de rug optimaal is vanwege verschillende drukpunten.

 

Tonvormige pocketvering matras

Een variatie op bovengenoemde pocketvering matras is de tonvormige pocketvering matras. Dit matras is goed voor mensen met rugpijn en biedt een nog beter aanpassingsvermogen aan het lichaam. De veren in dit matras hebben, zoals de naam al doet vermoeden, de vorm van een ton. Door deze vorm wordt de weerstand van de veren groter zodra de druk toeneemt. Dit zorgt voor het hogere aanpassingsvermogen aan het lichaam en geven daardoor de beste ondersteuning voor de wervelkolom. Als het kan is het slim om een tonvormige pocketvering te verkiezen boven een gewoon pocketvering matras. Bij beide pocketvering matrassen geldt: hoe meer veren, hoe hoger het ligcomfort.

 

Bonellvering matras

Het bonellvering matras heeft geen aanpassingsvermogen aan het lichaam en is bedoeld voor een gewicht tot 80 kilo. In zo’n matras zitten minder veren dan in een pocketvering matras. De veren zijn ook nog verbonden met draden. Hierdoor zijn de matrassen zeer elastisch, het gehele oppervlak is buigzaam en niet alleen het gedeelte dat onder druk staat. Hierdoor zink je dieper in het matras wat een zacht en comfortabel gevoel geeft.