Teazy
Image default
Woning en Tuin

De beste voordelen van kunststof deuren en kozijnen

Heb je interesse in een kunststof voordeur of kunststof kozijnen? Dan ben je niet de enige, want de vraag hiernaar is enorm op dit moment en is stijgende. Een kunststof voordeur of kunststof kozijnen heeft veel voordelen, waaronder energie-efficiëntie, duurzaamheid en weinig onderhoud. Steeds meer mensen zijn op zoek naar energiezuinige en duurzame alternatieven voor hout of aluminium. Kunststof is het ideale materiaal om dit te vervangen! Ben je benieuwd naar nog meer voordelen? Lees vooral verder!

 

Kunststof deuren en kozijnen zijn onderhoudsarm

Schuren, opnieuw schilderen of vernissen is niet nodig. Een simpele wasbeurt is voldoende! Indien nodig kan dit taaie materiaal worden geschrobd om zelfs de meest hardnekkige vlekken te verwijderen.

Duurzaam; ze gaan langer mee

Kunststof is van nature bestand tegen vocht, luchtverontreinigingen, schimmels en meeldauw. Het rot, roest en schilfert niet en wordt niet aangetast door zoutcorrosie. Dit maakt kunststof ramen en deuren een duurzaam alternatief voor houten en aluminium kozijnen.

Geluids bestendig;

In combinatie met dubbele beglazing kan kunststof helpen om het geluid flink te verminderen. Dit kan leiden tot een rustigere thuisomgeving. En dit is voor iedereen in het huis bevorderlijk

Het is veiliger

Er kunnen veel verschillende vergrendelingspunten worden toegevoegd aan kunststof ramen en deuren. In combinatie met gehard veiligheids- / gelaagd glas, zou dit het voor indringers vrijwel onmogelijk maken om binnen te komen.

Isolerend

Kunststof is een natuurlijke isolator en heeft een lage warmtegeleiding. Kunststof ramen en deuren isoleren jouw woning door de lucht goed afgesloten te houden. Dit leidt ertoe dat je minder afhankelijk bent van bijvoorbeeld airconditioning units en kachels om de temperatuur te reguleren. Hierdoor besparen kunststof ramen en deuren energie wat weer leidt tot financiële besparingen op de lange termijn.

Goede ventilatie

Kunststof ramen en deuren worden geleverd in een zogenaamde ‘kiep en kantel’ configuratie. Dit betekent dat de ramen en deuren in twee richtingen opengaan, waardoor optimale ventilatie mogelijk is. Ramen kunnen naar binnen kantelen, waardoor buitenlucht via de zijkanten van het raam kan worden geleid en warme lucht via de bovenzijde naar buiten kan ontsnappen. Ramen kunnen ook volledig worden geopend, wat het schoonmaken vereenvoudigd.

Vlamvertragend

Kunststof ramen en deuren zijn beschermd tegen zware weersomstandigheden en daarbij ook vlamvertragend. Buiten dat het inbraakveilig is, is het ook een stuk veiliger tegen brand.

Milieuvriendelijk

Kunststof is een recyclebaar materiaal dat minder hulpbronnen nodig heeft dan metalen alternatieven. Het heeft een levensduur van tussen de veertig en tachtig jaar en kan worden gerecycled tot commerciële vloertegels, buizen en fittingen, afvoerbuizen, wegwijzers en andere toepassingen.

Op maat gemaakt

Alle kunststof ramen en deuren kunnen op maat worden gemaakt en is dus perfect aan te passen aan de wensen van de klant. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het niet past of niet kan worden gemaakt!