Teazy
Image default
Woning en Tuin

Een nieuwe kleur gietvloer geeft een nieuwe look aan je keuken

Gietvloer kleuren zijn er in allerlei verschillende soorten. Zo kun je de vloer dus echt aanpassen aan allerlei verschillende kamers en ruimtes. Daarnaast biedt de gietvloer nog een hele hoop andere voordelen welke we in deze tekst gaan bespreken. Laten we gauw een kijkje nemen bij de verschillende voordelen die de vloer heeft en wat je kunt doen om door middel van de vloer een hele nieuwe look in huis te creëren.

Wat is het voor vloer en waarom een gietvloer keuken?

Eerst gaan we kijken wat het precies voor vloer is. De vloer is namelijk nog niet voor iedereen bekend. Een gietvloer is een vloer die gegoten wordt. Wellicht kon je dat al uit de naam van de vloer halen. Een andere vloer is gemaakt van losse onderdelen. Je legt dus plank voor plank of tegel voor tegel op de ondervloer neer tot er een geheel ontstaat. In sommige gevallen wordt er nog een mengsel tussen de onderdelen waardoor ze beter aansluiten, maar eigenlijk blijft er altijd een naad zitten. De gietvloer kent geen naden. De vloer is een geheel. Het mengsel kan aangepast worden op een paar verschillende manieren. Hierdoor kun je dus allerlei gietvloer kleuren maken tot je de kleur hebt die geheel bijpassend is aan de rest van de ruimt. Een gietvloer keuken is daardoor ideaal omdat de vloer ook nog eens waterdicht is.

Voordelen van de vloer

Er zitten een hoop verschillende voordelen aan de vloer. Niet alleen dat de vloer waterdicht is, is een groot voordeel, maar dus ook de manier waarop de vloer aan te passen is op allerlei verschillende ruimtes. Een ander groot voordeel zit hem in de manier waarop de vloer gegoten is. Hierdoor is er geen naad in de vloer en dat maakt het veel makkelijker om de vloer schoon te maken. Een bezem gaat er zo overheen en ook de stofzuiger is veel makkelijker te gebruiken wanneer er niet een randje stof in de naad kan komen. Daar komt bij kijken dat er überhaupt veel minder vuil blijft hangen. In een naad kan vuil terecht komen die je normaliter niet snel zal zien, maar wanneer er geen naden zijn, is daar natuurlijk ook geen sprake van. Al met al zijn er dus een hoop voordelen aan de vloer en is de vloer ook nog eens heel stijlvol. Een echte aanrader dus.

Tot slot

Mocht je op zoek zijn naar de ideale vloer die geschikt is voor alle ruimtes waaronder dus ook de keuken, is dit de vloer voor jou. Zoals je kunt lezen zijn er een hoop voordelen aan en de vloer is daarnaast dus ook nog eens betaalbaar en geschikt voor iedereen.