Teazy
Image default
Autos en Motoren

Waarom word je autoverzekering geweigerd en wat kun je er tegen doen?

Je bent als automobilist en eigenaar van een auto verplicht om je auto te verzekeren. Maar het komt voor – en zelfs vaker dan dat je denkt – dat een autoverzekering geweigerd wordt. Verzekeraars kijken kritisch naar de aanvragen en bepalen op basis van een aantal parameters of een autoverzekering mogelijk is. Wil je weten welke redenen er zijn om een verzekering te weigeren en wat je er tegen kunt doen? Lees dan snel verder, want in onze blog leggen we het uit!

Het claimen van schades

Heb jij in de afgelopen jaren veel schades gereden? Of door anderen toegebrachte schades aan je auto geclaimd? Dan is de kans groot dat een verzekeraar je als een groot risico ziet en dan wordt de aanvraag voor een autoverzekering geweigerd. Het probleem is dat deze schademeldingen ook in een centrale database worden opgeslagen en dat iedere verzekeringsmaatschappij hier toegang tot heeft. Dus als een verzekeraar je weigert is de kans ook meer dan aanwezig dat andere verzekeraars dat ook doen.

Autoverzekering geweigerd als je de premies niet betaalt

Betaal jij structureel de premies voor je autoverzekering niet? Dan is de kans groot dat de verzekeraar je autoverzekering heeft opgeschort, maar de kans is ook meer dan aanwezig dat je geen nieuwe autoverzekering kunt afsluiten. Als je de premies niet betaalt wordt je aanvraag voor een autoverzekering geweigerd. En hoogstwaarschijnlijk ook door alle verzekeraars waarbij je een aanvraag plaatst. Wees gerust, want je bent niet gelijk een ‘wanbetaler’ als je een keer een betaling mist, maar als je structureel niet betaalt en de aanmaningen negeert, is de kans meer dan aanwezig dat je als wanbetaler in de boeken komt te staan.

Heb je een rijontzegging of een ontzegging gehad?

Ben jij geen nette automobilist? Rijd je veel te hard of lap je de verkeersregels aan je laars? Dan is de kans meer dan groot dat je een rijontzegging krijgt. Met een rijontzegging mag je voor een vastgestelde periode niet de weg op. Met geen enkel motorvoertuig! Ook verzekeraars kunnen zien of je een rijontzegging hebt of hebt gehad en in beide situaties wordt de aanvraag voor een autoverzekering geweigerd. Als iemand met een verleden met één of meerdere rijontzeggingen ben je een te groot risico en kun je dus geen nieuwe verzekering afsluiten. Terwijl je wel verplicht bent om je auto te verzekeren!

Autoverzekering geweigerd, wat nu?

Gelukkig is er een oplossing als je autoverzekering geweigerd is. Je kunt het natuurlijk bij meerdere verzekeraars proberen, maar de kans is meer dan groot dat vrijwel iedere verzekeringsmaatschappij jouw aanvraag afwijst. Je moet dan uitwijken naar een de Vereende verzekering. Deze verzekeringsmaatschappij kijkt namelijk veel minder kritisch naar je verleden en zij keuren vrijwel iedere aanvraag goed. De keerzijde van de medaille is dat de premie hoger is en dat je vaak meerdere maanden vooruit moet betalen. Ook kan de verzekeraar vragen om het voldoen van een borgsom. Die je wel weer terugkrijgt op het moment dat je de verzekering opzegt en geen schades tijdens de verzekeringsperiode hebt geclaimd.

Is jouw Verzekering geweigerd? Bij Geennee.nl is deze altijd geaccepteerd!