Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Waarom winterbanden verplicht zouden moeten worden

Autorijden doe je het liefste altijd zo veilig mogelijk. Je let erop dat iedereen in je auto zijn of haar gordel om heeft, en laat je auto met grote regelmaat controleren tijdens een onderhouds- of inspectiebeurt. De veiligheid van je auto is heel belangrijk. Jij hebt dat ook in de gaten, en daarom doe je er alles aan om jezelf, je bijrijders en andere weggebruikers niet in gevaar te brengen, bijvoorbeeld met een Brodit telefoonhouder. Een vast onderdeel van die veiligheid van je auto is de staat van je autobanden. Hier wordt niet voor niets streng naar gekeken bij een APK keuring; het profiel van je banden is heel belangrijk voor de wegligging en voor de remveiligheid van je auto.

Zijn winterbanden echt nodig

Iedere winter komen de reclames weer in je brievenbus van autobandenleveranciers. Ze adviseren jou om over te stappen op winterbanden in de wintermaanden. Een leek zou denken dat dit grote flauwekul is. Hoe vaak is het in ons land nou echt winter? De laatste Elfstedentocht heeft de laatste generatie al niet meer meegemaakt, en de dagen met sneeuw en ijs zijn ook op de vingers van één hand te tellen. Toch zijn winterbanden noodzakelijk en eigenlijk zouden ze verplicht moeten worden. Het is niet voor niets dat dit in wintersportgebieden al zo is geregeld.

Laat je niet verrassen

Winterbanden hebben namelijk een ander en dieper profiel waardoor jij bij sneeuw en ijs betere grip hebt op de weg. Winterbanden bieden jouw auto in de winterperiode de veiligheid die zo hard nodig is om zonder ongelukken de wintermaanden door te komen. Daarom zijn wintermaanden altijd een goed idee vanaf de ingang van de herfst. Door te wachten tot na het begin van het voorjaar met het plaatsen van zomerbanden voorkom jij dat je toch nog wordt verrast door een nachtvorst of overdag bevroren wegdek.

http://www.telefoonhouderwinkel.nl/brodit