Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Waarom kiezen voor een laminaatvloer?

Er zijn verschillende soorten vloeren, maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een laminaatvloer? Deze kent diverse voordelen, maar het grootste voordeel is waarschijnlijk wel dat het erg onderhoudsvriendelijk is. Zowel stofzuigen als dweilen gaat erg gemakkelijk. De vloer wordt weer hygiënisch schoon met een laminaatreiniger. Let er wel op dat er geen krassen op ontstaan, want die zijn in tegenstelling tot de vlekken juist wel weer erg moeilijk te verwijderen. Maar hiervoor zijn vilten doppen voor tafel- en stoelpoten verkrijgbaar.

Soorten vloeren

Misschien ben je bang dat laminaat een goedkope uitstraling zal geven. Tegenwoordig zijn er echter heel veel verschillende soorten van te koop zoals het bekende Thys laminaat (Thysfloor). Wil je licht of juist donker? Een houtlook of juist een tegellook? Een uitstraling van “afgebladderd oud hout” of steigerhout? Het kan allemaal. Zonder dat het heel onderscheidbaar is van een echte houten vloer. En in tegenstelling tot een echte houten vloer, trekt het vocht niet in een vloer van laminaat. Met een laminaatvloer heb je dus het beste van beide soort vloeren.

Laminaat onder de 20 euro

Laminaat is goedkoop. Je kunt deze vloeren kopen voor minder dan 20 euro per vierkante meter bij bouwmarkten. Ook is er een populaire laminaat shop waar je laminaat online kan bestellen. Omdat het vaak gemakkelijk zelf te leggen is door een kliksysteem, hoeft er ook geen vakman aan te pas te komen. Dat scheelt weer zo’n 10 euro per meter. Sommigen zijn tot slot bang dat het gehorig zal zijn en koud zal zijn aan de voeten. Vragen of mensen hun schoenen uit willen trekken, een tapijt of schapenvacht en een ondervloer zijn dan oplossingen.