Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Speelgoed en gezondheid

De gezondheid en ontwikkeling van je kind is erg belangrijk. Je moet hier altijd aan denken, zelfs als je speelgoed of kinderkleding koopt. Speelgoed of kleding kan namelijk een groot effect hebben op de gezondheid van je kind.

 

Passend speelgoed

Het speelgoed dat je koopt moet je aanpassen aan de leeftijd, maar ook grootte en ontwikkeling van je kind of baby. Veel jonge kinderen stoppen kleine dingen in hun mond, waardoor zij niet speelgoed kunnen hebben met kleine onderdelen. Ook wanneer een kind al ouder is, maar nog niet zo ver ontwikkeld is dit belangrijk om te bedenken. Een kind kan namelijk gemakkelijk stikken in kleine onderdelen. Denk er ook aan dat aan baby kleding en kinderkleding geen frutsels zitten, die losgemaakt kunnen worden. Je baby moet zich comfortabel voelen in baby kleding, zonder in gevaarlijke situaties te kunnen komen.

 

Bewegend spelen

Het is goed voor de gezondheid van je kind om hem veel te laten bewegen. Denk daarom na over speelgoed dat hem in beweging brengt. Zo heeft Jut en Juul een Trybike Loopfiets in het assortiment. Een kind oefent met deze loopfiets het lopen, maar krijgt ook een gezonde conditie. Voor baby’s heeft Jut en Juul zelfs een babygym. Hierbij kan een baby lekker spelen en ondertussen zijn armen en handen trainen. Hierdoor zal de baby een betere oog-hand coördinatie krijgen.

 

Creatief spelen

Creatief bezig zijn is ook goed voor de algehele ontwikkeling van kinderen. Wanneer een kind vaak creatief bezig is met speelgoed, zal het kind ook buiten het spelen om creatiever worden. Dit zal het kind in zijn hele leven goed van pas komen. Zorg ervoor dat de babykamer een veilige omgeving is, wanneer de kinderen hier creatief spelen. Ze moeten niks kunnen kapotmaken in de babykamer.

 

Doe inspiratie op!

Voor producten waarmee je je kind kan vertrouwen, kun je altijd terecht bij Jut en Juul. Bekijk rustig het brede assortiment aan speelgoed en alle andere kinderproducten die ze hebben en kies wat bij je past.

 

https://www.jutenjuul.nl/