Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

LED Verlichting inbouwspots

Overweegt u om inbouwverlichting te installeren en weet u niet welk type? Hier heb ik wat nuttige informatie voor u:

 

Vaste lampen inbouwspots

 

Vaste lampen zijn decoratieve inbouwspots met een vast midden. De lamp wordt gewoonlijk in de houder bevestigd en maakt gebruik van een veer klem of een draai-vergrendel mechanisme.

De veer klem wordt een beetje gecomprimeerd en over de voorkant van de lamp geplaatst, waarna deze uitzet en in een groef zit die de lamp op zijn plaats houdt. Het draai-vergrendel mechanisme wordt normaal gesproken gebruikt in gietaluminium fittingen van hogere kwaliteit waarbij de voorkant van de fitting een verwijderbaar gedeelte heeft dat verdraait en op zijn plaats vergrendelt en de lamp op zijn plaats houdt.

 

Gimbal:

 

Een Gimbal-inbouwspot is op dezelfde manier opgebouwd als andere inbouwspots. Het wordt op de zelfde manier bevestigd aan het plafond en heeft normaal gesproken hetzelfde type lamphouder. Het belangrijkste verschil is dat het midden van het hulpstuk kan worden gekanteld waardoor de schijnwerper kan worden afgesteld. Dit kan een voordeel zijn als u het licht enigszins naar een ontbijtbar, een keukenblad of iets dergelijks wilt richten.

 

Oogbal:

 

Een oogbal inbouwspot is vergelijkbaar met een cardanische ophanging maar heeft een groter bereik van toepassing . Het is een uitstekende inbouwspot met daarin de lamp en functioneert als een soort oogbal waardoor het naar wens kan worden aangepast.

 

Muur spot:

 

Deze inbouwspots worden in het plafond gemonteerd, maar ze zijn heel verschillend in hun toepassing. Want deze inbouw spots hebben de lamp in een scharnieren behuizing dat kan draaien tot 90 graden. Deze worden gebruikt om licht op muren te schijnen in tegenstelling tot recht naar beneden.

 

Wat is voor u het handigst? Waar wilt u het licht op schijnen? Als dit eenmaal weet, is de keuze snel gemaakt. Kies de fitting die bij u behoefte past.