Teazy
Image default
Woning en Tuin

Laat je jaloezieën op maat maken

Heb je net een nieuwe woning en ben je op zoek naar raambekleding voor je ramen? Jaloezieën kunnen dan de perfecte oplossing zijn en staan vrijwel in iedere woning goed. Je kan eenvoudig jaloezieën in je woning plaatsen en deze kan je krijgen in verschillende materialen en kleuren. Zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld een aluminium jaloezie of een houten jaloezie. De jaloezieën zijn ook eenvoudig te gebruiken doordat ze een verticale werking hebben. Je kan ze dan ook verticaal inklappen en uitklappen, zo kan je ook eenvoudig met het licht spelen en meer sfeer maken. Het is wel verstandig dat jij je jaloezieën op maat laat maken. Zo weet je zeker dat het past en dit moet ook exact goed passen. Anders heb je de kans dat je jaloezieën eenvoudig uit raam kunnen vallen en dit wil je natuurlijk niet hebben. Meestal kan je bij veel raambekleding winkels jaloezieën op maat laten maken, het is verstandig om naar deze service te vragen.

 

Weinig ruimte, kies voor lamellen!

Heb je weinig ruimte in je huis en heb je bijvoorbeeld een groot raam? Dan kan je in plaats van een gordijn kiezen voor lamellen. Lamellen hebben slierten van 50mm breed en deze kan je voor je ramen hebben hangen. Deze kan je helemaal uitschuiven zodat je ze niet meer ziet en je kan ze horizontaal schuiven zodat je ze voor je ramen hebt hangen. Dan kan je ze zelf nog eens verticaal draaien zodat je meer privacy hebt of juist meer licht in je woning. Vaak kan je lamellen in verschillende kleuren bestellen en kan je ook kiezen voor verschillende materialen. Zo kiezen sommige mensen zelfs voor een houten versie en kan dit een hele rustgevende sfeer geven aan je woning. Bij lamellen is het ook uiterst van belang dat je ze laat maken op maat. Zo weet je zeker dat het past en dat het niet op de grond blijft hangen. Hiervan gaan ze kapot en dit wil je natuurlijk niet hebben, meet dus alles ook goed op. Vaak heb je garantie bij bedrijven mocht je een meetfout hebben gemaakt dan wordt dit ook goed aangepast.

 

Kijk op het internet

Als je gaat kijken voor raambekleding is het verstandig om goed te kijken op het internet. Zo heb je veel aanbieders waar je raambekleding kan kopen. Je moet dan ook goed kijken naar de kwaliteit die wordt aangeboden op het internet, zo kan een bedrijf ze inkopen, maar heb je ook bedrijven die ze zelf maken. De prijzen kunnen ook al snel uit elkaar schieten dus zoek een bedrijf met scherpe prijzen. Het is ook verstandig dat je een bedrijf kiest die de raambekleding op maat kan laten maken voor je.