Teazy
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe herstelt u uw dichte gazon met bijzaaien

Om weer een dicht gazon te krijgen, moet u nieuw graszaad bijzaaien. Doorzaaien is de term voor dit proces en het kan op elk moment van het jaar worden uitgevoerd. Doorzaaien van uw gazon zorgt voor een gelijkmatiger speelveld met minder kale plekken of dunnere plekken. In deze blogpost leert u hoe u uw gazon kunt herstellen door doorzaaien!

Verwijder dood en stervend gras uit uw gazon

Verwijder dood en stervend gras uit uw gazon Doorzaaien zal effectiever zijn op een gazon dat nog wat gezond gras heeft. Verwijder de dode en afstervende plekken met de hand of met een trimmer met wiel hulpstuk om ze bij de grond weg te maaien.

Doorzaaien in de lente. Doorzaaien is het efficiëntst wanneer u dit in de vroege zomermaanden doet, d.w.z. van april tot en met juni, voordat de nieuwe plantengroei weer op gang komt na de winterse rustperiode. Op die manier bent u verzekerd van optimale omstandigheden voor het ontkiemen van het nieuwe zaad! Als het buiten te koud is, stel je het zaaien uit tot de herfst (augustus-oktober). Het is beter om geen zaden over groeiende planten heen te zaaien, omdat dit hun groei kan belemmeren, maar als je dit toch wilt doen, gebruik dan een hoelahoep of een ander soort markering om de twee gebieden van elkaar te scheiden. Doorzaaien in de lente Doorzaaien is het efficiëntst als het in de vroege zomermaanden gebeurt, d.w.z. van april tot en met juni, voordat de nieuwe plantengroei weer begint na het begin van de winterrust. Op die manier bent u verzekerd van zo goed mogelijke omstandigheden voor het ontkiemen van het nieuwe zaad! Als het buiten te koud is, stel je het zaaien uit tot de herfst (augustus-oktober). Het is beter om geen zaden over groeiende planten heen te zaaien, omdat dit hun groei kan belemmeren, maar als je dit toch wilt doen, gebruik dan een hoelahoep of een ander soort markering om de twee gebieden van elkaar te scheiden. Doorzaaien in het voorjaar Doorzaaien is het efficiëntst.

Gebruik een kunstmeststrooier op de grond om de hoeveelheid voedingsstoffen in uw gazon te verhogen

Gebruik een kunstmeststrooier op de grond om de hoeveelheid voedingsstoffen in uw gazon te verhogen Doorzaaien heeft een uitstekend effect als u voedingsstoffen en supplementen zoals kunstmest, zaden voor andere grassoorten, enz. toevoegt met een kunstmeststrooier! Als het gras bijzaaien correct is gebeurd, is er tot de herfst geen verdere verzorging of onderhoud nodig. Bekijk ons bredere artikel over kunstmeststrooiers om meer over deze machines te weten te komen! Bemest de bodem Doorzaaien heeft een uitstekend effect wanneer u voedingsstoffen en supplementen zoals kunstmest, zaden voor andere soorten grassen toevoegt met een kunstmeststrooier! Als het zaaien correct gebeurt, zou er tot de herfst geen verdere verzorging of onderhoud nodig moeten zijn. Bekijk ons bredere artikel over kunstmeststrooiers om meer over deze machines te weten te komen! Bemest de bodem Doorzaaien zal een uitstekend effect hebben wanneer u voedingsstoffen en supplementen zoals meststoffen, zaden voor andere soorten grassen, enz. toevoegt door een kunstmeststrooier te gebruiken!

Breng graszaad aan op de oppervlakte met voldoende water zodat het kan wortelen

Voldoende water voor het graszaad is belangrijk omdat zaaien vochtige grond nodig heeft om te ontkiemen. Doorzaaien zal een uitstekend effect hebben wanneer u voedingsstoffen en supplementen toevoegt zoals kunstmest, zaad voor andere grassoorten met een kunstmeststrooier! Als het zaaien correct is gebeurd, zou er tot de herfst geen verdere verzorging of onderhoud nodig moeten zijn.

Houd uw nieuwe, weelderig groene grasmat in de gaten terwijl hij groeit!

U moet uw groene gras in de gaten houden om problemen in de toekomst te voorkomen. Vermijd droge periodes en zorg ervoor dat uw gras voldoende water krijgt. Geef het gras ook meer water als het buiten warm is. Maar vernietig ook onkruidplanten als u ze ziet groeien!

Maai regelmatig, zodat er geen onkruid door de grassprieten omhoog groeit

Regelmatig maaien is een goed idee, want zo worden onkruidplantjes die door de grassprieten omhoog groeien automatisch afgesneden. Doorzaaien zal een uitstekend effect hebben wanneer u voedingsstoffen en supplementen zoals meststoffen, zaden voor andere grassoorten, enz. toevoegt door een kunstmeststrooier te gebruiken! Als het zaaien correct gebeurt, is er tot de herfst geen verdere verzorging of onderhoud nodig.

Zorg ervoor dat u deze fouten vermijdt wanneer u uw gazon doorzaait! 

https://www.donatvanderhorst.nl