Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Kies voor een lamelparket

Een lamelparket is voor veel kamers die niet heel intensief gebruikt worden de ideale vloer. Dat komt omdat een lamelparket lekker goedkoop is, makkelijk te leggen én ook weer weg te halen is. Een lamelparket is daardoor een mooie uitkomst voor veel Nederlanders. Zeker omdat een lamelparket de goedkoopste vloersoort is, maar tegenwoordig veelzijdige designs heeft die het nét een houten vloer laten lijken. Veel gezinnen die een lamelparket hebben zijn gemiddeld ook gelukkiger dan mensen die andere vloersoorten hebben. Zullen we het lamelparket even vergelijken?

Een lamelparket versus een houten vloer

Een lamelparket is vrij populair, maar de houten vloer staat ook wel bekend als een van de beste vloersoorten in Nederland. Dat komt vooral omdat een houten vloer een warme uitstraling heeft die ongeëvenaard is door de meeste andere vloersoorten. Maar hier komt het lamelparket, een vloersoort die precies op een houten vloer kan lijken! Het lamelparket en de houten vloer hebben last van dezelfde dingen: verschieten van kleur door het zonlicht en het absorberen van vloeistoffen die gemorst worden. Daar komt de lamelparket toch weer met meer voordeel, omdat een lamelparket veel goedkoper is dan de houten vloer! Een lamelparket kan zo weer vervangen worden door een nieuw lamelparket, maar een houten vloer, die investering wil je er eerst wel uithalen, en dat kan flink diep in de portemonnee tasten.

Een lamelparket versus tegels

Eigenlijk is de enige reden dat mensen tegels in huis willen, omdat het zo makkelijk schoon te maken is ten opzichte van andere vloeren, maar een lamelparket is toch beter! Dat komt omdat een vloer met tegels koud is, en alle warmte uit het hele huis opzuigt, óók uit je voeten! Een oplossing hiervoor kan een vloerverwarming zijn, maar dát is pas milieuverontreinigend. Bij een lamelparket heb je al die problemen niet, want een lamelparket is warm, heeft een warme uitstraling en is zacht onder je eigen voeten. Tegels zijn duur, hard, koud én houden niet van je. Een lamelparket doet dat wel, geef het gewoon een kans. Eigenlijk is een lamelparket beter in alle aspecten, want een vlek is zo opgeknapt.