Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Een rieten dak

Overal in Nederland vindt u wel ergens een woning met rieten dakbedekking, dit is vaak het geval in een landbouw omgeving. Er zijn mensen die een rieten dak een mooie uitstraling vinden hebben en er zijn mensen die liever dakpannen hebben. Als u toch graag een rieten dak zou willen hebben, dan is dat vaak mogelijk. Ook al heeft u nu dakpannen, u kan dan alsnog overgaan op een rieten dak. Op dat moment kan u het beste een rietdekker inschakelen. Het traject bestaat uit vier fasen, van analyse tot vergunningsaanvraag en uitvoer, een rietdekker kan u hier uitstekend mee helpen.

Een rieten dak heeft niet uit zichzelf een lange levensduur, hier is wel onderhoud voor nodig. Dit kan u laten doen door mensen die hier gespecialiseerd in zijn. Wat zij dan voornamelijk doen is regelmatig uw dak nakijken, controle op vogelschade en slijtage. Ook kunnen zij voor u algen en mossen verwijderen van uw rieten dak. Deze jaarlijkse controle zorgt ervoor dat uw rieten dak een maximale levensduur heeft en u heeft niet zomaar te maken met een grote renovatie, wat hoog in de kosten kan oplopen. Niet alleen onderhoud zorgt voor een langere levensduur, maar ook de hoeveelheid lucht en licht om de woning heen en de dakhelling. Vaak geldt dat hoe steiler een dak, hoe beter het is. Een goed rieten dak gaat normaal gesproken 25 tot 35 jaar mee, maar dit kan ook nog oplopen. Hier zitten ook uitschieters tussen, zo zijn er bijvoorbeeld ook rieten daken die 50 jaar zijn meegegaan.

Als u al een hele tijd een rieten dak heeft, maar nooit veel aan controle heeft gedaan dan is het verstandig om er even iemand naar te laten kijken. Zij kunnen dan bepalen in welke staat uw rieten dak is en of hier wat aan moet worden gedaan.

http://www.rietwerk.nl/