Teazy
Image default
Aanbiedingen

Snel afvallen met hardlopen en sporten: de beste afvaltips

Afvallen en sporten met hardlopen

Hardlopen is hierbij uitstek geschikt voor, uitzonderingen daar gelaten want ook wij begrijpen dat niet iedereen hardlopen een ideale sport vindt. Je hebt natuurlijk geschikte kleding nodig, het kan op momenten saai zijn en moeilijk om er mee te beginnen. Daarnaast is het lastig om hard te lopen bij problemen met heupen, benen en of voeten. Maar voor de rest kan bijna iedereen gewicht verliezen door hard te lopen. Twijfel je of hardlopen iets voor jou is en of het wel een effectieve manier is om gewicht te verliezen? Dan raden we jou aan om een van de volgende twee opties te kiezen.

Optie 1 is om hardlopen zelfs eens uit te proberen, natuurlijk niet één keer, maar gewoon een keer of 3,4,5 zodat je zeker weet dat je alle aspecten van het hardlopen gezien hebt en zodat je weet of hardlopen iets voor jou is. Resultaat zal na enkele keren hardlopen nog niet te zien zijn, maar je zult ongetwijfeld de kernaspecten van de sport begrijpen en een keuze kunnen maken of afvallen door te sporten op deze manier iets voor jou is.

Joggen en afvallen

Joggen en afvallen is een goede combinatie als je graag gewicht wilt verliezen en daarnaast ook in conditie wilt komen. Joggen of hardlopen is een gezonde manier om je overtollige kilo’s gestaag kwijt te geraken. Enkele belangrijke aspecten die komen kijken bij joggen en afvallen zijn:

– Voeding – Kleding – Mentaliteit – Schema – Ratio

Voeding en afvallen

Punt nummer een is voeding, dit is om begrijpelijke redenen niet onbelangrijk. Bij het joggen zal een goed eetpatroon ervoor zorgen dat het afvallen veel sneller gaat. Een goed eetpatroon en goede voeding komt neer om gezonde porties, gezond en gevarieerd eten, vers eten en het gebruiken van sportvoeding om het herstel van het joggen beter te laten verlopen.

Kleding en afvallen

Punt nummer twee is kleding, kleding is belangrijk. Je moet je goed en comfortabel voelen in de sportkleding die je gebruikt, daarnaast is het handig als je luchtige sportkleding hebt op warme dagen en wind- en regendichte sportkleding voor het joggen op koude winterse dagen. Onder kleding vallen ook schoenen, onderkleding, handschoenen en niet onbelangrijk kleding waarin je gezien kan worden in het donker (en natuurlijk ook overdag) zoals lichtgevende hesjes of knipperlichtjes die je als jogger kan dragen. Kortom, erg belangrijk dus, kleding. Meer weten over sportschoenen?

Mentaliteit tijdens afvallen

Dit derde punt is niet onbelangrijk en misschien wel het startpunt voor iedereen die wilt joggen en afvallen. Niet voor niets lees je nu dit artikel, je bent op de goede weg en je wilt echt afvallen. Maar het harde werk ligt nog voor de boeg, dit zijn de momenten waarop het moeilijk is om door te zetten en waar het resultaat misschien op zich laat wachten. Begin je met joggen, dan moet je conditie opbouwen, verwacht niet dat je de kilo’s er snel af zult zien vliegen. Dit terwijl het schema wel al erg zwaar kan zijn. De juiste mind-set en de garantie dat je met het in de praktijk toepassen van de tips op deze website absoluut gewicht kwijt gaat raken moeten jou door de zware momenten heen helpen.

Schema voor joggen en afvallen

Belangrijk is een sterk jog-schema welke niet te zwaar is en dus niet vol te houden, maar ook niet te licht en daardoor geen resultaat oplevert. Punten die je in acht moet nemen zijn; een voorzichtig begin waar je moet focussen op het wennen aan joggen, het wennen aan het mentaal en fysiek klaarmaken voor een sessie joggen (waaronder ook voeding) en het wennen aan de tijd nemen om naar je lichaam te luisteren. Kortom, je volgt een schema in het begin om je lichaam klaar te maken voor het zwaardere werk. Ben je echt klaar voor periode twee waarin je de kilo’s echt zal zien verdwijnen als sneeuw voor de zon? Waar je bijna dagelijks moet joggen om af te vallen en waar je zowel je eigen lichaam moet uitdagen als moet laten rusten? En zo is er nog een laatste periode. Een gratis hardloopschema gebruiken of meer uitleg krijgen over het samenstellen van jouw schema?

Gebruik je ratio voor snel afvallen

Het laatste punt van dit artikel over joggen en hardlopen gaat over het gebruiken van je ratio, oftewel je verstand. Iedere persoon die wilt joggen en afvallen begrijpt eigenlijk al heel veel punten die wij ook op deze site weer benadrukken. Já voeding is belangrijk, já een goed schema is een vereiste, já sportvoeding is zeer bruikbaar in het proces om gewicht te verliezen. Het punt wat we willen meegeven is dus, gebruik je verstand, gebruik je ratio, denk na over alles wat je doet wat te maken heeft met joggen en afvallen en hoe dit consequenties kan hebben voor de toekomst. Een klein voorbeeld. Soms moet je juist niet die 2e keer op een dag willen joggen maar je lichaam rust geven, loop niet te hard van stapel, laat je lichaam eerst goed herstellen en ga dan weer joggen en afvallen. Logisch toch, maar niet iedereen is zo verstandig…., jij wel?

Optie 2 is om op internet, o.a. op deze website, eens te kijken naar de resultaten van hardlopen. Dat bijna alle mensen afvallen van hardlopen is niets meer of minder dan een feit, wat de resultaten van afvallen precies zijn verschilt door de vele aspecten per persoon. Er zijn genoeg filmpjes en foto’s te vinden van personen die niet sporten. Vervolgens zie je het resultaat als dezelfde pernen enkele weken tot maanden gaan sporten en afvallen en vrijwel altijd zie je een groot verschil. En jij kan 100 % zeker ook zo iemand zijn.