Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Daarom kies je voor een tegelvloer

Vroeger werd er bij de bouw van een huis vaak voor een tegelvloer gekozen uit praktische redenen, een tegelvloer is namelijk een erg makkelijke vloerbedekking. Daarbuiten waren ze nooit echt een toevoeging aan het huis. Nu is dat anders. Tegels zijn natuurlijk nog steeds een erg handige vloerbedekking, maar ze bestaan nu ook in de mooiste uitvoeringen en passen binnen allerlei woonstijlen. Een tegelvloer heeft in veel opzichten een voordeel tegenover andere vloerbedekkingen, hier overlopen we de grootste voordelen. 

  1. Groot assortiment

Er is een heel groot aanbod aan tegels op de markt. Ze bestaan in allerlei kleuren, vormen en maten en passen zo in elk huis en in elke ruimte in huis. Binnen alle woonstijlen is er wel een perfecte tegel te vinden. Ook zijn er allerlei leuke motieven of vormen te vinden die de tegelvloer of –muur echt uniek kunnen maken. Er is keuze tussen natuursteentegels, die worden vervaardigd uit natuursteen van groeves, en keramische tegels, die worden gemaakt uit aarde en mineralen en daarna in de oven gebakken.

  1. Onderhoud

Een tegelvloer is het makkelijkst in onderhoud van alle vloerbedekkingen. Tegels zijn vlek-, water- en hittebestendig. Daarmee zijn ze dus een ideaal oppervlak voor de keuken en de badkamer. Maar ook voor de wc’s en de berging zijn tegels handig. Vlekken kunnen makkelijk verwijderd worden en tegels schoonmaken kan heel makkelijk met warm water en wat schoonmaakmiddel. Als je ze wekelijks een sopje geeft, zal je zien dat je tegelvloer blijft blinken.

  1. Duurzaam

Tegels zijn erg duurzaam, ze zijn sterk en slijtvast. Een goede tegelvloer kan wel tientallen jaren meegaan. Meestal gaan tegels perfect in verschillende woonstijlen op. Wil je toch iets anders? Dan kan je nog altijd de tegels verven of de voegen wit maken of kleuren. Dan krijgt je oude tegelvloer wel een nieuwe look.

https://voegxpert.nl