Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Alle soorten installatie materiaal, kunststof buizen en fittingen

 

Installatie materialen, met die term kan van alles bedoeld worden. In dit artikel worden echter vooral de materialen kunststof buizen en fittingen behandeld. We zoomen in wat de soorten buizen van kunststof er zijn, welke fittingen er doorgaans zijn, wat een Henco perstang precies is en tot slot waarom u naar Loodgietshop.nl toe moet voor alle kunststof buizen en fittingen die hier behandeld worden!

Kunststof buizen; hierom koopt u het.

Een kunststof buis kan nuttig zijn bij de verbouwing van een huis of ruimte. Het is ideaal voor het vervoeren van vloeistoffen zoals water als (een soort) leiding. Ook kunnen kunststof buizen dienen als afvoer. Omdat de buizen niet of nauwelijks reageren op chemische stoffen, hoeft u zich daar geen druk om te maken. Het is duurzaam, betaalbaar en heeft nauwelijks onderhoud nodig. De kunststof buizen worden doorgaans per vijf meter verkocht. Daarnaast komen ze in de diktes: 16 mm, 20 mm en 26 mm. Afhankelijk van uw project kunt u de juiste lengte en dikte kiezen. Ook kunt u zich hier over laten adviseren bij een loodgietshop, die u ook kan helpen bij het kiezen van de juiste fittingen en andere installatie materialen die hierbij komen kijken. De buizen worden altijd zeer praktisch op rol geleverd, waardoor u geen moeite met transport ondervindt.

Fittingen én een Henco perstang voor gemakkelijk loodgieterswerk

Een loodgieterswerk kan volledig in de soep lopen wanneer er niet de juiste fittingen worden gebruikt. Al het werk met installatiematerialen als kunststof buizen kan dan teniet gedaan worden. De verschillende soorten fittingen waar u uit kunt kiezen zijn;

Press Sok / Knie

Press T-stuk (verlopend)

Press X buitendraad / binnendraad

Press T-stuk X schroefdraad

Press Verloop

Naast al deze fittingen worden er bij loodgietshops ook Knelsets aangeboden, evenals bevestigingsmechanismen. Al dit loodgietwerk gaat pas soepel wanneer u in bezit bent van een perstang voor fittingen. De hand perstang van Henco kunt u samen met alle kunststof buizen en fittingen die u nodig heeft bij Loodgietshop.nl halen!