Teazy
Image default
Gezondheid

Wanneer is het masseren van spieren belangrijk?

Het masseren van spieren kan in sommige aspecten erg belangrijk zijn. Een massage nemen is altijd een goed een goed idee en dat heeft meerdere redenen. Waarom het masseren van spieren belangrijk is, is omdat sommige spieren door bepaalde bewegingen vast kunnen komen te zitten, er ontstaan knopen en dit kan uiteindelijk voor veel pijn zorgen. Zeker bij mensen met een kantoorbaan is het belangrijk dat zij zich eens in de zoveel tijd laten masseren of zorgen dat ze altijd een sport blijven doen na hun werk tijd. Tijdens het masseren van de spieren gebeurt er een heleboel in het lichaam, wat natuurlijk veel positieve effecten heeft, eigenlijk alleen maar.

Welke effecten heeft dit op het lichaam? 

Naast dat een massage natuurlijk erg ontspannend is, hebben sommige massages een doeleinden. Je kunt bijvoorbeeld een Deep Tissue massage nemen die ervoor zorgt dat de knopen die in je spieren zijn ontstaan weer los komen en je lichaam weer soepel kan bewegen. 

Tijdens het masseren van de spieren worden de bloedcellen geactiveerd omdat er meer zuurstof bij komt. Dit zorgt ervoor dat er meer bloedcellen ontstaan en er dus meer bloed door het lichaam stroomt wat ervoor zorgt dat bepaalde pijntjes in het lichaam sneller kunnen herstellen. 

Ook zorgt het masseren van je lichaam ervoor dat er endorfine wordt aangemaakt. Endorfine is een gelukshormoon die je letterlijk gelukkig laat voelen. Ook zorgt dit hormoon ervoor dat je lichaam zich kan ontspannen en kan genieten van de massage. Wanneer je veel stress in je leven ervaart heeft dit enorm veel effecten op je geestelijke gesteldheid en zul je je na de massage weer helemaal goed voelen. 

Je kunt een massage ook gebruiken wanneer je na een medische operatie moet herstellen, het masseren van bepaalde delen zullen het herstel versnellen en zorgt dus voor dat jij weer sneller op de been bent!