Teazy
Image default
Dienstverlening

Wanneer moet een meterkast worden vervangen

Een meterkast is erg belangrijk voor de gehele elektra in een gebouw, alle elektra komt hier namelijk vandaan. Wanneer de meterkast niet meer goed werkt kun je er vanuit gaan dat de elektra ook niet meer in beste staat zou zijn. Wanneer een meterkast niet meer goed werkt kan dit komen doordat de meterkast is verouderd, naarmate een meterkast ouder wordt gaat de kwaliteit namelijk achteruit. Je gaat dan zien dat de meterkast minder spanning kan verdragen en dat de elektra steeds vaker uitvalt. Hieronder kun je meer lezen over de meterkast en hoe deze uiteindelijk vervangen moet worden. 

Groepen toevoegen 

Wanneer je meer apparaten in huis neemt kan het zo zijn dat er groepen moeten worden toegevoegd aan de meterkast, hierdoor voorkom je namelijk dat de groepen overspannen raken. Wanneer je meer dan vier groepen in de meterkast hebt is het ook noodzakelijk om een extra aardlekschakelaar toe te voegen, je mag namelijk maar vier groepen hebben achter één aardlekschakelaar. Dit is allemaal besloten om de veiligheid te garanderen, een aardlekschakelaar is namelijk heel belangrijk voor de veiligheid van de elektra. 

Koken op elektra

Koken op elektra is zeer gemakkelijk en is helemaal van deze tijd, de verwachting is dan ook dat er in de toekomst steeds met elektrisch gekookt gaat worden. Wanneer je elektrisch wilt gaan koken moeten er sowieso twee kookgroepen worden toegevoegd, bij het elektrisch koken wordt er namelijk veel spanning gevraagd. 

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden is ook helemaal van deze tijd en hierbij is ook de verwachting dat steeds meer auto’s elektrisch worden. Voor een elektrische auto is natuurlijk een laadpaal nodig, om een laadpaal aan te sluiten moet een meterkast worden omgebouwd. Omdat een laadpaal zo veel spanning vraagt is het zelfs nodig om twee aardlekschakelaars toe te voegen.