Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Renovatiepakketten voor oude woningen

De provincie Overijssel gaat samen met partners een fabriek ontwerpen voor prefab renovatiepakketten. Deze renovatiepakketten moeten helpen bij het verduurzamen van duizenden woningen in de provincie. Partners uit 6 landen denken mee met het ontwerp hierdoor moeten de onderdelen uit de fabriek straks bruikbaar zijn voor miljoenen woningen in West-Europa. De Europese Unie heeft het plan goedgekeurd, en een subsidie beschikbaar gesteld van ruim 2 miljoen euro. 

Renovatiepakketten

De standaard renovatiepakketten die straks uit de fabriek komen rollen bevatten diverse componenten die de energiebesparing realiseren. De pakketten bevatten bijvoorbeeld isolatie, warmtepompen, zonnepanelen en ventilatiesystemen. De onderdelen worden zoveel mogelijk circulair en biobased samengesteld. Doel is om het totaalpakket aan maatregelen voor de helft van de huidige prijs aan te kunnen bieden.

Fabriek

Het consortium gaat locaties selecteren waar de fabriek kan komen te staan. Daarnaast worden ondernemers gezocht die de fabriek gaan bouwen en in bedrijf nemen. Buiten de verstrekte subsidie moeten de partijen zelf ook geld inbrengen. Het totale projectbudget is daarmee bijna 4,4 miljoen euro. Over drie jaar moeten de eerste renovatiepakketten van de band rollen.

 

https://dewoonwijk.nl/nieuws/renovatiepakketten-voor-oude-huizen-3621