Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Parket van bamboe is ecologisch en mooi

Bamboe parket is een interessant alternatief voor een klassieke eiken voer. Met bamboe kies je voor een duurzame, ecologische vloerbekleding. Deze grassoort is namelijk volgroeid op slechts 5 jaar tijd, terwijl de groeikracht wordt versterkt door regelmatig te kappen. Bovendien heeft bamboe enkele speciale eigenschappen die het perfect maakt voor houten vloeren.

Bamboe is ecologisch

Een eik (en andere boomsoorten) hebben vele jaren nodig om kaprijp te zijn. Dat is niet ideaal. Bamboe groeit veel sneller. Sommige bamboesoorten kunnen wel één meter per week groeien! Dat maakt het makkelijker om aan de wereldwijde vraag te voldoen, zonder een grote impact op het milieu.

Bamboe is ideaal als parket

Bamboe is veel meer dan het lievelingseten van reuzepanda’s in China. Het is tevens een uitstekend materiaal voor een houten vloer. De compact vezelstructuur van dit materiaal zorgt voor een harde en stabiele ondergrond. Dat maakt bamboe parket onderhoudsvriendelijk en slijtvast. Voor intensief belopen ruimtes, zoals in een winkel of een horecazaak, is deze parketsoort uiterst geschikt.

Je kan zelfs bamboe gebruiken in de badkamer. Het zet minder uit dan andere houtsoorten in vochtige omgevingen.

Ook goed om te weten: bamboe parket is probleemloos te plaatsen in combinatie met vloerverwarming. Voor vervormingen hoef je dus geen schrik te hebben.

Als we toch één minpuntje moeten opsommen voor deze vloerbekleding, is dat bamboe parket slechts in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar is. Uiteraard kan er met de eindafwerking (olie, vernis…) nog wat gespeeld worden met de kleurtint.

Hoeveel betaal je voor bamboe parket?

Misschien wel de vraag die op ieders lippen staat gebrand: hoeveel kost een houten vloer van bamboe? Wel, de materiaalkost schommelt tussen de 30 euro en 50 euro per vierkante meter. Houd er wel rekening mee dat in deze prijs nog geen levering en plaatsing zijn inbegrepen. Ook de eindafwerking is nog niet meegeteld. Doe-het-zelvers kunnen wel enkele euro’s uitsparen door hun bamboe vloer zelf te plaatsen. Voor advies kan je bij de groothandel terug, of neem eens een kijkje op YouTube voor instructievideo’s.