Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Mooie vonkenschermen

Laat geen roet in uw eten gooien

Wie een open haard heeft en met hout stookt, geniet natuurlijk van een optimale sfeer. De prachtige vonkenzee is een genot om naar te kijken, terwijl ook de uitstralende warmte voor veel comfort zorgt. Maar open haarden op hout hebben ook een nadeel. Zo kunnen rondvliegende vonken letterlijk roet in het eten gooien. Er brandt een lelijk gat in het tapijt of, als u niet goed oplet, kan er zelfs brand ontstaan in de woonkamer. Om dit te voorkomen is het verstandig om vonkenschermen voor open haarden te plaatsen. Een vonkenscherm wordt ook wel haardscherm of vonkenvanger genoemd en vormt een buffer tegen rondspringende vonken. Vonkenschermen kunnen een hoop ellende voorkomen, omdat ze werken als preventieve bescherming tegen rondvliegende brandende houtstukjes. Brandschade wordt zo voorkomen. Ook kunt u een vonkenscherm gebruiken om de haard aan het zicht te onttrekken, maar toch de warmte van de open haard te benutten.

Vonkenschermen zijn er in tal van uitvoeringen

Er is veel variatie als het gaat om de kwaliteit, stijl, prijs en vormgeving van vonkenschermen. Er is eigenlijk altijd wel een vonkenscherm te vinden dat bij uw interieur past. Zo zijn er doorzichtige vonkenschermen, dichte vonkenvangers, schermen van antraciet, rvs, glas, messing of smeedijzer. Qua modellen is er feitelijk een oneindige keuze mogelijk.

Bekijk het assortiment vonkenschermen online

Zoekt u een fraai, betaalbaar en effectief haardscherm, dan zit u helemaal goed bij Airxlshop.nl. Het assortiment schermen is zeer breed en zit vol met verrassend mooie modellen. Vonkenvangers van topmerken, die optimale bescherming bieden en veel uitstraling hebben. Bezoek nu de website en bestel meteen een haardscherm online, helemaal op maat voor u gemaakt.