Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Je ogen verdienen een goede verzorging

Je ogen zijn onwijs belangrijk. We nemen het meestal voor lief, maar als je er maar kort bij stilstaat hoe je leven zou zijn zonder te kunnen zien blijkt al gauw dat het één van onze belangrijkste zintuigen is, of wellicht wel de meest belangrijke. Toch hoor je altijd geluiden over gezonde voeding, niet teveel drinken of roken, maar weinig over het goed verzorgen van je ogen, terwijl dit minstens even belangrijk is.

Onze ogen staan namelijk meer dan ooit voor grote uitdagingen. Men maakt steeds meer gebruik van schermen en staart hier gemiddeld gezien ook steeds langer naar, terwijl het de ogen snel vermoeid. Het is daarom allereerst ook belangrijk om te zorgen dat de ogen niet overbelast worden en dat je voldoende rust neemt. Staar niet te lang naar een fel scherm en doe dit ook vooral niet in een donkere ruimte. Mochten de ogen toch geïrriteerd worden is het gebruik van oogdruppels een aanrader om het netvlies weer tot rust te laten komen.

Ook langdurig in een ruimte met een droge lucht verblijven is niet goed. Dit heeft hetzelfde effect als je lenzen langdurig inhouden en droogt het netvlies uit wat eveneens tot irritatie leidt. Ook bij droogte zijn oogdruppels een goed remedie.

Tot slot draait natuurlijk niet alles om oogdruppels. Voldoende nachtrust en een gezonde levensstijl met de juiste voeding is minstens even belangrijk. Voeding die goed is voor je ogen verbetert het zicht en zorgt dat we naar mate we ouder worden een goed zicht blijven hebben. Denk hierbij aan antioxidanten zoals de vitamines A, C en E. Ook Omega 3 dat onder andere in vette vis zit is goed voor je ogen.

Natuurlijk kunnen andere factoren het zicht ook belemmeren, zoals de bovenoogleden die hangen. Ooglidcorrectie ervaringen wijzen echter uit dat een ooglidcorrectie bovenoogleden de klachten effectief kan elimineren.

http://faceland.nl/