Teazy
Image default
Aanbiedingen

Hoe zet je een succesvolle webshop op?

Hoe zet je een succesvolle webshop op? 

Tegenwoordig is een webshop hebben bijna onmisbaar geworden voor ondernemers. Of je nu een klein of groot bedrijf hebt, het hebben van een webshop kan helpen om je markt te verbreden en je klantenbestand te vergroten. Maar hoe zet je zo’n webshop eigenlijk op? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Deze blog gaat in op het opzetten van een webshop en alles wat hierbij komt kijken: van domeinregistratie tot social media en marketing. Lees dus snel verder als jij ook een webshop op wilt gaan zetten!

 

Domein registratie 

Als je een webwinkel wilt starten, is het hebben van een goede domeinnaam een belangrijke eerste stap. Een domeinnaam is een adres op internet, zoals bijvoorbeeld www.jouwwebshop.nl of .com. Het is belangrijk dat de domeinnaam makkelijk te onthouden is voor de klanten en passend is bij wat je verkoopt. Door te zoeken op een website die domeinnamen aanbiedt, kun je controleren of de naam al in gebruik is of niet. Daarnaast is het slim om meteen de bijpassende extensies ook te registreren, zoals .nl, .com en .eu. Een domeinnaam registreren is eenvoudig te doen bij verschillende host providers zoals Oxilion. 

 

Verkeer naar jouw website

Als je webshop online staat, moet je verkeer naar de site trekken. Dit kun je doen door middel van marketing. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, bijvoorbeeld via Google Ads of Facebook Ads. Ook kun je werken aan je zoekmachineoptimalisatie (SEO) om zo hoger in de zoekresultaten van Google te komen. Het is daarbij belangrijk om relevante zoekwoorden te gebruiken waarmee je gevonden wilt worden.

 

Sociale media als onderdeel van jouw marketingplan

Naast betaalde marketing kun je ook gebruik maken van social media om verkeer naar je website te krijgen. Maak accounts aan op diverse social media kanalen zoals Facebook, Instagram en bijvoorbeeld TikTok. Door regelmatig interessante berichten te delen en mensen te voorzien van waardevolle informatie, bouw je een groep volgers op die mogelijk klant bij jou wil worden.

 

Welk betaalsysteem bij jouw webshop?

Bij het opzetten van een webshop is het ook belangrijk om te bedenken welk betaalsysteem je gaat gebruiken. Tegenwoordig zijn er verschillende opties zoals iDEAL, PayPal of Creditcard. Bedenk daarin goed wat het beste past bij je klanten, op regionaal niveau en op internationaal niveau.

 

Onderhoud aan jouw site

Ten slotte is het belangrijk om je webshop regelmatig te onderhouden en bij te werken. Je wilt immers dat de site er altijd up-to-date uitziet en dat de producten goed zichtbaar en omschreven zijn. Tevens wil je ervoor zorgen dat bijvoorbeeld betaalopties en verzendkosten netjes en correct vermeld staan. Dit zorgt voor een betrouwbare en professionele uitstraling van je webshop en zorgt voor herhaalbezoeken van je klanten.

 

https://www.oxilion.nl