Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Hoe werkt dat met salarissen?

Bent u een frisse ondernemer? Net gestart met een klein bedrijfje. U werkte misschien tot voor kort altijd voor uzelf als ZZP’er. Het is natuurlijk enorm makkelijk om alleen te werken. U houdt zelf alles in de gaten en de kosten blijven vrijwel altijd heel laag. Toch wordt het de laatste tijd wat drukker en bent u personeel gaan aannemen. Wanneer u er voor kiest om personeel aan te nemen verandert er veel binnen uw bedrijf. Uw onderneming kan niet meer ZZP’er heten, het moet een eenmanszaak of BV worden. Daarnaast moet u ook gaan kijken welke kosten er bij deze keuze komen kijken. Uw personeel kost namelijk wel geld. Vaak zijn dit de grootste kosten binnen een bedrijf. Ook moet u rekening gaan houden met bepaalde regelgevingen. Uw personeel heeft recht op een aantal specifieke dingen en daarnaast zijn er ook regels omtrent ziekte en verlof.

Er komt dus een hoop kijken bij deze keuze, maar dat betekent niet dat het een slechte keuze is. Deze keuze is namelijk een stap richting de toekomst. U kunt het namelijk niet alleen blijven doen.

Voor moeilijke vraagstukken zoals salarissen kunt u een salarispakket aanschaffen. U kunt met deze software makkelijk de salarissen bijhouden. Op deze manier kunt u de salarissen ook elke maand gemakkelijk uitbetalen. In dit programma kunt u ook heel simpel bijhouden welke gegevens bij welke personeelsleden horen. Zo kunt u dingen zoals verjaardagen, jubilea en ziekteverzuim bijhouden.

Met dit systeem maakt u de stap naar personeelsleden nog makkelijk. De loonberekening zal voor u geen zorg worden, omdat u het enorm gemakkelijk kunt doen met deze software. Ondanks dat u overstapt naar een grotere bedrijfsvorm moet de structuur behouden worden. Het ondernemerschap moet voor u net zo leuk en gemakkelijk blijven. Zorg er dus voor dat u voorbereidt bent.

http://www.cbbs.nl/