Teazy
Image default
Woning en Tuin

Hoe je tuin versieren met de beste kerstverlichting?

Buitenruimtes kunnen erg leuk zijn om te decoreren, vooral tijdens de feestdagen. Je kunt je  veranda, entree en achtertuin versieren, maar er is nog meer! Met de juiste verlichting kun je je tuin nog feestelijker maken. Met kerstverlichting buiten kun je de meest sfeervolle tuin van de hele buurt ontwerpen. Er zijn verschillende manieren om kerstverlichting in je tuin te gebruiken. Je kan bijvoorbeeld slingers om bomen wikkelen voor een meer natuurlijke uitstraling. Daarnaast kun je ze gebruiken om een ​​pad te creëren van de voordeur naar de brievenbus als het buiten donker is. Op deze manier heb je niet alleen een prachtig pad, maar heb je ook genoeg licht zodat je nergens over struikelt. Dit artikel zal je enkele ideeën geven over hoe je aan de slag kan met kerstverlichting voor buiten. 

Hang lichten aan de zijkanten van een veranda

Als je een voor- of achterdeur aan je veranda hebt, is dit een geweldige plek om te versieren voor Kerstmis. Je kan lampen ophangen met haken, spijkers of tape. Wil je het simpel houden? Dan kun je je lichtslingers ophangen met doorzichtige tape in plaats van secondelijm.

Hang lichten rond bomen

Bomen zijn een geweldige manier om het meeste uit je kerstversiering te halen. Je kan lampen gebruiken in elke gewenste kleur. Daarnaast kun je aan de slag gaan met verschillende patronen. Dit doe je door ze op een bepaalde manier om de takken te wikkelen. Zorg ervoor dat je je boom niet overlaadt met lampen. Eén slinger per tak zou voldoende moeten zijn. Het ophangen van lampen is eenvoudig als het goed wordt gedaan. Bepaal eerst hoe laag of hoog je de verlichting wilt hangen. Je kunt dit beslissen door te kijken waar de streng tussen twee punten moet worden geplaatst. Bevestig elke streng zo dicht mogelijk bij elkaar met net genoeg spanning. Op deze manier blijft er slechts een centimeter tussen de slingers wanneer ze aan de haak hangen.

Hang bungelende lichten vanaf het dak

Wil je deze Kerstmis het meeste uit je dak halen? Dan is het een uitstekend idee om er kerstverlichting aan op te hangen. Je kunt dit doen met behulp van een touw. Bevestig deze aan je dak met behulp van een lader. Zorg er in ieder geval voor dat je dit veilig doet. Je kunt dit dus beter met 2 personen doen, zodat 1 iemand de ladder kan vasthouden. Als je niet zeker weet hoeveel gewicht elke lichtstreng kan dragen, hang ze dan in paren. Dit zorgt voor meer flexibiliteit. Op deze manier hangen ze niet te dicht bij elkaar of te ver uit elkaar.

Hang marktverlichting op

Marktverlichting is een geweldige manier om sfeer toe te voegen aan je tuin! Je kunt deze verlichting gebruiken om een ​​terras of balkon te verlichten. Zo kun je wat sprankeling toevoegen aan deze feestelijke ruimte. Marktverlichting kan worden geïnstalleerd door deze rechtstreeks op je huis te bevestigen. Je kunt deze ook aan reeds geplaatste palen hangen. Deze lampen zijn eenvoudig te installeren en worden geleverd met alle benodigde spullen voor installatie.

Hang lichtslingers langs je hek

Heb je een schutting in je achtertuin? Of voortuin? Dan is het tijd om deze te decoreren met kerstverlichting! Je kan voor lampen op zonne-energie gaan of gewone lampen gebruiken. Het belangrijkste is dat je een lichtsnoer kiest dat past bij de kleur van je schutting. Zorg er ook voor dat deze verlichting niet snel in de knoop raakt. Dit ziet er geweldig uit en geeft een heerlijke kerstsfeer als het buiten donker is.

Hang verlichting op in zuilen

Het wikkelen van zuilen in verlichting is een geweldige manier om ze te laten gloeien. Op deze manier worden ze het brandpunt van je tuin. Je kan kerstverlichting of andere soorten licht gebruiken om deze look te bereiken. Je kunt speciale effecten toevoegen door verschillende soorten kerstverlichting te gebruiken. Het effect is vergelijkbaar met vuurvliegjes die rondvliegen in het donker. Een echte aanrader!

Hang twinkelende lichtjes in je buitenbar 

Heb je een bar in je achtertuin? Of een andere plek waar je samen kunt komen met vrienden en familie? Je kunt hier met een beetje werk een ​​magische sfeer creëren. Je kunt namelijk twinkelende lichtjes aan het plafond en aan de muren hangen. Dit is afhankelijk van hoe je ze wilt decoreren. Als je meer kleur en helderheid wilt toevoegen, probeer dan eens wat kleurrijke kerstverlichting op te hangen.

Maak sprankelende spinnenwebben

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en elegante manier om je tuin te versieren, overweeg dan om sprankelende spinnenwebben met kerstverlichting te maken. Het enige wat je nodig hebt is een touwtje of vislijn en een paar strengen kerstverlichting. De lengte hangt af van hoe groot je het web wilt maken. Als het alleen voor kerst is, dan is een kleinere voldoende. Als je deze het hele seizoen laat staan, ga dan voor zo groot mogelijk!

Hoe neem je straks op een duurzame manier afscheid van je kerstboom?