Teazy
Image default
Vakantie

Drie aanraders voor je vakantie op de Kaapverdische eilanden

Jaarlijks worden de Kaapverdische eilanden door een behoorlijke groep mensen bezocht. Dat zal wellicht niemand meer verbazen. De reden waarom mensen deze eilanden bezoeken heeft echter niet zelden betrekking tot het geweldige klimaat dat zich hier ontvouwt. Dit heeft er ook voor gezorgd dat deze eilandengroep de reputatie heeft gekregen zich vooral te richten op mensen die houden van een zon-, zee-, strandvakantie. Dat is echter helemaal niet juist, integendeel. Er zijn namelijk op deze eilandengroep ook wel degelijk een aantal interessante bezienswaardigheden terug te vinden. Wij hebben er alvast drie voor je op een rijtje gezet.

Ervaar de natuurpracht van de Kaapverdische eilanden

Wie de Kaapverdische eilanden bezoekt en de natuur een warm hart toedraagt zal ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie beleven. Voor deze eilandengroep geldt namelijk dat ze er bekend om staat over prachtige, natuurlijke omgevingen te beschikken. Dit blijkt onder meer uit de aanwezigheid van de zogenaamde Paul-vallei. Voor deze vallei geldt dat ze niet zelden wordt bestempeld als de mooiste vallei die er op deze planeet is terug te vinden. Dat is echter nog zeker niet alles.

De Kaapverdische eilanden vormen ook de thuisbasis van de zogenaamde Pico do Fogo vulkaan. Heel wat natuurliefhebbers zijn helemaal weg van bestemmingen waar (slapende) vulkanen zijn terug te vinden en dat is niet zonder reden. Ook de omgeving van deze vulkaan is er één die je niet zal willen missen. Bovendien staat deze vulkaan in de praktijk ook bekend als de op één na hoogste berg van de Atlantische Oceaan. Ook dit maakt ze eigenlijk alleen maar nog interessanter om te bezoeken.

Op bezoek in een voormalig concentratiekamp

Toegegeven, het is een beetje luguber, maar voor de cultuur minnende reiziger geldt dat een bezoek brengen aan het voormalige concentratiekamp van Tarrafal niet op zijn of haar verlanglijstje mag ontbreken. Eigenlijk is dit kamp, gelegen op het eiland Santiago één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de hele Kaapverdische eilanden. Het voormalige concentratiekamp werd gebouwd onder het goedkeurend oog van de Portugese dictator António de Oliveira Salazar in het jaar 1933. Tot in het jaar 1974 werd ervoor gekozen om hier politieke dissidenten in op te sluiten. Dit was ook het geval voor Afrikaanse rebellen die zich wilden verzetten tegen de koloniale macht.

Het Scheepswrak M/S Cabo Santa Maria

De kans is ontzettend groot dat er in zowat elk artikel dat je leest over de Kaapverdische eilanden wordt gepraat over het scheepswrak M/S Cabo Santa Maria. Dat hoeft ook niet meteen te verbazen. Voor dit schip geldt dat ze boordevol zat met dure giften van de Spaanse dictator Francisco Franco. Dit schip strandde echter in het jaar 1968 op het eiland Boa Vista. Maar liefst 50 jaar lang heeft de natuur min of meer vrij spel gekregen. Toch moet het gezegd dat dit nog steeds één van de meest interessante bezienswaardigheden is van de Kaapverdische eilanden groep. Hoe dan ook heeft deze beknopte lijst met slechts drie van de vele bezienswaardigheden, al duidelijk gemaakt dat ook de reiziger die houdt van een beetje cultuur op deze eilanden aan het juiste adres is. Wil je meer informatie over dit soort reizen, ga dan naar www.27vakantiedagen.nl!