Teazy
Image default
Woning en Tuin

Handige tips bij keuken kopen

Bij het kiezen van een nieuwe keuken komt best veel kijken. Of je nu al eerder een model hebt aangeschaft of dat het de eerste keer is dat je een model kiest. Je hebt de keuze uit verschillende stijlen en kwaliteiten. En per stijl kun je meestal nog kiezen uit verschillende materialen en kleuren. Verder kun je kiezen uit allerlei soorten werkbladen. Daarnaast is de apparatuur die je kiest een belangrijk punt van aandacht. Niet alleen welke apparaten je kiest, maar ook welke kwaliteit je fijn vindt. Om je te helpen om bij keuken kopen te kiezen voor een model waar je veel plezier van hebt, hebben we dit artikel geschreven. We hebben alle handige tips voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel verder!

Bedenk wat je wilt uitgeven

De eerste stap bij keuken kopen is bepalen wat je wilt uitgeven aan je aanwinst. Er komt meer kijken bij je aanschaf dan kastjes, apparaten en werkbladen. Je mooie pronkstuk moet geplaatst worden en er moeten aansluitingen voor elektra, water en gas of inductie gemaakt worden. Daarbij wil je wellicht dat de muren worden afgewerkt met tegels of iets dergelijks. Die kosten neem je allemaal mee als je het budget gaat bepalen voor de totale keukeninrichting. Maak een lijst van alles wat er komt kijken bij de installatie en plaatsing van je aanwinst en bepaal een budget dat haalbaar is en past bij wat je te besteden hebt.

Begin met oriënteren bij keuken kopen

Je wilt natuurlijk niet alleen een model dat je mooi vindt bij keuken kopen, je wilt ook een model dat functioneel is. Het is handig om je te gaan oriënteren op de verschillende mogelijkheden zodra je je budget hebt vastgesteld. Kijk bij je thuis eens kritisch naar je huidige exemplaar en schrijf op wat je bij een volgend model nog wilt en wat niet. Kijk online en in magazines welke modellen je aanspreken. Droom je van een bar of een groot kookeiland? Bekijk of dat mogelijk is in de ruimte die je hebt. Het kan handig zijn om je keuken op maat eens in te tekenen in de beschikbare ruimte. Zo zie je precies wat er wel en niet kan.

Bekijk welke stijl je aanspreekt

De stijl die je kiest is bepalend voor de uitstraling in de ruimte. Bij keuken kopen is het daarom handig om te bepalen welke stijlen je mooi vindt en welke stijlen passen bij de rest van je interieur. Er zijn modellen met een minimalistische stijl die strak zijn qua vormgeving en eruit springen met een industrieel design. Ook zijn er modellen in een meer landelijke stijl met allerlei tierelantijnen en bewerkingen. Als je weet welke stijl jou aanspreekt dan wordt het maken van een keuze een stuk eenvoudiger.

Bepaal het type bij keuken kopen

Zodra je weet welke stijl er bij je past dan kun je gaan kijken welk type het beste past in de ruimte en wat je het mooiste vindt. Bij keuken kopen kun je kiezen uit verschillende type modellen. Zo kun je kiezen voor een u-vorm model, een model met een eiland of een model waarbij je aan 2 kanten van een muur kasten plaatst.