Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Grote kunstplanten

De voordelen van grote kunstplanten in je interieur

De urban jungle trend kan je vast niet ontgaan zijn. Planten zijn namelijk helemaal hip om sfeer in je interieur te creëren! Vind jij planten in je huis ook leuk, maar heb jij geen groene vingers? Dan kunnen grote kunstplanten een oplossing bieden. In dit artikel delen we de voordelen van kunstplanten!

Lange levensduur

Echte planten moet je goed verzorgen, anders worden ze lelijk en gaan ze uiteindelijk dood. Bij kunstplanten heb je dit probleem niet, want deze gaan heel lang mee zonder dat je er veel naar om hoeft te kijken. Hierdoor wordt het financieel ook voordeliger om een kunstplant aan te schaffen.

Weinig onderhoud

Naast een lange levensduur, hebben grote kunstplanten ook erg weinig onderhoud nodig. Het enige wat je hoeft te doen, is de bladeren af en toe afdoen met een doekje. Ook moet je de takjes af en toe een beetje buigen om de vorm te behouden. Met deze kleine onderhoudsregeltjes behoudt de kunstplant zo de glanzende en ‘gezonde’ uitstraling van een echte plant.

Kunstplanten, overal te plaatsen

Met echte planten moet je soms uitkijken met waar je zo’n plant in huis zet. Sommige planten kunnen niet tegen direct zonlicht, terwijl andere planten dit juist wel weer nodig hebben. Ook kun je de meeste plantjes niet in een al te donkere of vochtige ruimte plaatsen, want dit is ook weer niet gezond. Als je kunstplanten hebt, dan hoef je hier allemaal geen rekening mee te houden. Deze kun je namelijk (bijna) overal neerzetten! Het enige waar je wel op moet letten, is de hoeveelheid UV-straling die een grote kunstplant te verduren krijgt. Teveel UV-straling kan namelijk schadelijk zijn voor de kleur van kunstplanten.