Teazy
Image default
Aanbiedingen

Een opleiding betalen

Als je in Nederland aan een hogeschool of universiteit studeert, moet je hiervoor collegegeld betalen. Het is een vast bedrag dat je elk studiejaar betaalt aan de hogeschool of universiteit. Om het collegegeld te betalen zijn er verschillende mogelijkheden. Hieronder staan 3 opties op een rijtje. 

Ouders of Aanvullende beurs 

Het klinkt misschien wat gek: ouders. Toch dragen meer dan de helft van de ouders bij aan de kosten die een kind maakt tijdens het studeren. Of het nou wat zakgeld is, al het collegegeld of de huur van de studentenkamer: alle beetjes zijn prettig om te krijgen van je ouders wanneer je een student bent. Het kan voorkomen dat je niets krijgt van je ouders, dit is ook erg normaal. Om deze studenten toch een beetje te helpen, heeft de overheid de ‘Aanvullende Beurs’.  Dit is een onderdeel van de studiefinanciering en het hangt af van de inkomens van je ouders of je er recht op hebt. Als de student binnen tien jaar de opleiding afrondt, wordt deze schuld omgezet naar een gift. 

Lening bij DUO

Als je ingeschreven staat bij een mbo, hbo of universiteitsinstelling kun je geld krijgen voor je opleiding: studiefinanciering.  Een onderdeel hiervan is een lening. De lening zelf kan oplopen tot meer dan €500 per maand. Echter moet je dit wel terug betalen later en kan het zo zijn dat er dan rente op zit. Het kost je dus uiteindelijk wel geld. Je kan zelf bepalen hoeveel je gaat lenen. Verder valt de aanvullende beurs en het collegegeldkrediet ook onder lening. Een lening afsluiten voor een mbo-opleiding kan alleen als je ouder bent dan 18 jaar. Het afsluiten van een lening voor hbo of wo is alleen mogelijk als je jonger bent dan dertig jaar op het moment dat je begint met de opleiding.

Crypto 

Een andere manier om je collegegeld te kunnen betalen is om te investeren in Crypto. Hierbij kan je zelf bepalen voor hoeveel geld je inkoopt en heb je zelf de mogelijkheid om dit te beheren. Crypto is eigenlijk een digitale manier van betalen. Er bestaan verschillende soorten crypto zoals bitcoin, solana, polygon of dogecoin. Het verschil tussen deze namen zit heb bijvoorbeeld in bekendheid, vraag en aanbod, schommelingen in de markt en prijs om in te kopen. Wil jij graag een dogecoin kopen? Op verschillende websites, bijvoorbeeld anycoindirect, vind je goede uitleg. Misschien kan jij na een tijdje hiermee je opleiding betalen.

https://anycoindirect.eu/nl