Teazy
Image default
Vakantie

Rondreis Amerika : here we come!

Howdy! Op naar de Verenigde Staten. De rondreis van je leven maken. Want een rondreis Amerika is verre horizonnen kiezen, de Great Plains door, in het spoor van de schrijver John Steinbeck zijn ‘Grapes of Wrath’ achterna, helemaal naar Californië. Amerika spreekt tot de verbeelding van menig Europeaan en mét reden. Ook mogen New York en Los Angeles niet ontbreken. Ooit was New York ons ‘eigen’ Nieuw-Amsterdam maar daar is niet veel meer van over. Alles torent er nu sky-high de lucht in. Manhattan lijkt een magneet voor wolkenkrabbers te zijn geworden. L.A. is natuurlijk bekend van Hollywood en buurstad San Francisco was ooit de wieg voor de vermaarde Amerikaanse hippiecultuur en staat nu aan de bron van de LGBTI-community.

Kloofdalen en loodrechte bergpracht

Niet alles aan Amerika is kaarsrecht hoewel het wegenpatroon dat zou doen vermoeden. Slingerpaden lopen de woestijn in waar je kennis kunt maken met oude indianenculturen. En natuurlijk van de imponerende natuur waar Amerika ook patent op lijkt te hebben. Een bezoek aan de Grand Canyon en Monument Valley laat je even stil worden. Groter worden de kloofdalen op je rondreis Amerika niet. De United States hebben meer van deze natuurwonderen beschermd in nationale natuurparken zoals Yellowstone Park waar grizzlyberen rondwaren; te midden van een zeer rijke bos- en bergfauna. Het is de veelzijdigheid van natuur en stad bravoure waardoor Amerika nooit verveelt.

Alligator eilanden en woeste wouden

Een rondreis Amerika betekent altijd kiezen. Het land is gewoon te groot om in een keer mee te maken. Houd je van moerasbossen en verstilde natuur? Dan is het Everglades National Park helemaal je ding. In het diepe zuiden van Florida kun je door de intieme moerassen en mangrovebossen varen en met een beetje geluk alligators treffen. Nog meer sfeervol groen geeft de eilandenarchipel tussen Miami en het eiland Cuba. Mocht je liever de bergen binnengaan, dan wachten er in de Great Smoky Mountains natuurpaden door imposante hardhout bossen. Je doet je groet naar een bezwete houthakker en vanaf observatietorens zie je beren zwerven. Toevallig in de herfst hier? Dan is het bos een groot kleurenfestijn, overigens net zoals de uitgestrekte bossen in het noordoosten van The States, welbekend om de fameuze Indian Summer.

Muziek op je rondreis Amerika

Swing en kun je ook. Jazz in New Orleans waar je natuurlijk heerlijk eet want de restaurants hebben daar nog een French touch. Cowboyhoed op en naar een country and western party. In Chicago genieten van een avondje blues. Muzikaal staat Amerika meer dan haar mannetje. En dan weer de rust in, de stille dwaal weggetjes van Yosemite National Park. Ook hier wil Amerika zich groot en groots tonen. De enorme sequoia bomen getuigen daarvan. Of de rots El Capitan, een onverzettelijk blok graniet dat 900 m hoogte pakt. En zo stil is het eigenlijk nog niet in dit park, want overal ruisen de watervallen.

Rondreis Amerika, dat betekent ook de bekende routes rijden

Sommige wegen zijn legendarisch geworden zoals Highway 1. Die volgt kronkelend de kustlijn van Californië. Zo’n 700 km vergaap je je aan kust- en zeezicht. Aanlokkelijk om even te stoppen om de surf sfeer te proeven. Of zelf even de Stille Oceaan te beproeven op een surfboard. Er zijn tal van innemende routes om te rijden tijdens je rondreis Amerika. Route 66 is er maar een van.

Ook voor Canada reizen boek je gewoon bij ons online op de website.