Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

Draadalg bestrijden in uw vijver

Wilt u draadalg bestrijden in uw vijver? Kijk dan eens op vijverhandboek.nl. Niet alleen vindt u hier de beste tips en trucs, maar ook alle informatie die u nodig heeft voor het onderhoud van uw vijver. De site bestaat uit ruim tweehonderd pagina’s tekst. Daarnaast hebben wij talloze duidelijke afbeeldingen, die laten zien waar wij over schrijven. 

Draadalg biologisch bestrijden

Vijverhandboek.nl vindt het erg belangrijk om draadalg op een biologische manier te bestrijden. Dit kan door te beginnen met het zoveel mogelijk verwijderen van de draadalg uit de vijver met de hand, een hark of een borstel op een steel. Tijdens de tweede stap behandelt u de vijver met een biologische draadalg bestrijden om de groei van de overgebleven algen te remmen. Tijdens stap drie verhoogt u de waterhardheid van de vijver om de achterliggende oorzaak van de alggroei weg te nemen en zo de groei van nieuwe draadalg in de vijver tegen te gaan. 

Hoe herkent u het?

Het herkennen van draadalg is over het algemeen vrij gemakkelijk. Deze algensoort heeft namelijk een kenmerkend uiterlijk en groeiwijze. Het zijn lange slierten die tussen de zuurstofplanten groeien en vaak ook aan de vijverrand. In de eerste fase van de groei voelen deze algen zacht en slijmerig aan. Deze algen komen in uw vijver terecht door algensporen die uw vijver inwaaien. Om die reden valt het niet te voorkomen. 

Draadalg-in-één

Bij vijverhandboek.nl leest u alles over draadalg-in-één. Dit is een vijverproduct waarmee u eenvoudig draadalg kunt bestrijden. Het pakket bestaat uit een fosfaatbinder, die de voedingsstof voor draadalg en alg sporen uit het vijverwater wegneemt. Hierdoor sterven de draadalgen af. Daarnaast bevat het pakket een middel om de waterhardheid van het vijverwater te verhogen. Wilt u meer weten over het voorkomen en bestrijden van draadalg? Kijk dan vooral op onze website. Hier vindt u ook meer informatie rondom vijvers. Wij behandelen vier verschillende onderwerpen op onze website, namelijk ontwerp en aanleg, de inrichting van de vijver, het onderhoud van uw vijver en het oplossen van vijverproblemen. Vijverhandboek.nl behandelt zoveel mogelijk aspecten van vijvers. Vindt u echter toch niet wat u nodig heeft? Neem dan contact met ons op!