Teazy
Image default
Shopping / Home and Garden

De juiste tegelformaten voor uw kamer!

Het is best moeilijk, een goede kleur tegel kiezen voor uw vloer of wand, en dan hebben we het nog niet eens over het materiaal of het formaat. In dit artikel zullen we in elk geval met u door de mogelijkheden wat betreft formaat vloertegels of wandtegels heen lopen. Het verschilt namelijk vrijwel altijd welk formaat u in uw woonkamer of slaapkamer gebruikt en wel tegelformaat er bijvoorbeeld in de badkamer of wc gebruikt wordt. U heeft na het lezen hiervan slechts een indicatie van de formaten vloertegels en wandtegels en waar deze gebruikt kunnen worden. Samen met een specialist in vloer- en wandtegels, Pand 16 bijvoorbeeld, kunt u verder kijken en bepalen wat in uw ruimte nodig is.

Wat zijn de juiste formaten in uw ruimte?

Vloertegels en wandtegels verschillen van formaat, maar ook vloertegels in verschillende ruimtes en buiten verschillen van formaat en materiaal. Dit geldt helemaal voor wandtegels, denkt u maar aan de badkamer.

120×120, 90×90, 80×80, 75×75

60×60, 20×20

30×60

Vooral de grotere maten (onder het eerste puntje) worden gebruikt in woonkamers, open keukens en gangen. Ook in slaapkamers zijn deze populair omdat het een huiselijke sfeer creëert. De kleinere tegels van 60×60 worden buiten veel gebruikt, vaak niet met keramiek omdat dit glad is echter. Keramiek komt wel vaak terug ion de 30×60 formaten omdat deze vaak als wandtegels in badkamers en toiletten wordt gebruikt. De 20×20 formaat tegels worden meestal alleen in combinatie met grotere vloertegels gebruikt.

Een nieuwe tegelvloer of tegelwand van Pand 16

Het is van belang dat u voor de keuze van uw tegelwand of tegelvloer terecht komt bij een expert die u inhoudelijk kan bijbrengen wat het beste is voor uw ruimte en bij Pand 16 bent u hiervoor sowieso aan het juiste adres. De experts van Pand 16 weten binnen no-time te bepalen wat de mogelijke formaten voor uw ruimte zijn en kunnen u tevens verder helpen bij het bepalen van de materialen die geschikt zijn voor uw tegelvloer of tegelwand. Een ander voordeel, wat erg aan te raden is, is de showroom waar u, voor dat u een definitieve keuze maakt, kunt zien en voelen of u het materiaal dat mogelijk gebruikt wordt voor de betegeling van uw vloer of wand prettig vindt.

 

https://www.pand16.nl/