Teazy
Image default
Mode en Kleding

Welke tas is geschikt voor een sollicitatie?

Welke tas is geschikt voor een sollicitatie?

Een sollicitatie is natuurlijk hartstikke spannend, want je wilt zo goed mogelijk voor de dag komen. Dat is ook niet zo gek, want een eerste indruk doet een heleboel bij het eerste gesprek. Het is nogal vervelend als je niet zelfverzekerd overkomt en je stotterend in een gesprek zit. Er zijn een aantal dingen waar jij rekening mee kunt houden als jij een sollicitatiegesprek in gaat. Wij gaan je tips geven voor een prettig en zelfverzekerd sollicitatiegesprek. Welke tas neem jij mee naar je sollicitatie, wordt het een paperbag of wordt het een leren rugtas dames? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoe ga je naar een eerste gesprek?

Zorg ervoor dat de zenuwen jou niet de baas worden, want je kunt namelijk op een eenvoudige manier zelfverzekerd overkomen. Bereid het gesprek goed voor, zodat je niet voor onverwachte situaties komt te staan. In een keurige aktetas zou jij je curriculum vitae kunnen stoppen, daarnaast kom je netjes voor de dag. Niet alleen een tas, maar ook je kleding zal een belangrijke rol spelen. Het is daarom ook belangrijk om je zo netjes mogelijk te kleden, hiermee zou je kunnen zeggen dat je representatief overkomt. Heel belangrijk, want het is tenslotte de eerste indruk die men van je krijgt.

De eerste indruk is heel belangrijk

De eerste indruk is heel erg belangrijk, want als je hier nauwelijks uit de woorden komt zal men de conclusie kunnen trekken dat je minder goed geschikt bent voor de baan waar je op gesolliciteerd hebt. Je zou voor jezelf wat punten op papier kunnen zetten en deze hardop oefenen, zodat jij weet hoe jij overkomt in het gesprek. Dit is een handig hulpje voor jezelf als jij jezelf nogal onzeker voelt. Doe vooral hetgeen, waar jij je prettig bij voelt.

Wat doe jij voor je naar je sollicitatie gaat?

Als je een sollicitatiegesprek hebt, dan kan het handig zijn om voor die tijd iets te gaan doen wat je ontspant. Zo zorg jij ervoor dat je niet constant aan het gesprek hoeft te denken en ga je kalm naar het gesprek toe. Door iets te doen waar jij blij van wordt, zorg jij dat jij de zenuwen volledig de baas wordt. Wat zou jij willen doen voor dat je naar het sollicitatiegesprek gaat? Dit kan van alles zijn, maar het belangrijkste is dat jij er helemaal blij van gaat worden.

 

Gerelateerde artikelen

Sneakers dragen met een jurk

Hoe een gebroken riem van galajurk te repareren

Een bh met vulling zit fijner