Teazy
Image default
Banen en opleidingen

Wat moet je doen als ze je willen ontslaan? Vier simpele tips

vacatures

Wat kunt u in zo’n situatie doen?

Samenvattend kan ik zeggen dat als u zich in een dergelijke situatie bevindt, u eerst alles moet doen om het probleem vreedzaam op te lossen. Probeer hiervoor dit algoritme te volgen.

Werk met verwijzingen naar de arbeidswet. Herinner u eraan dat u de enige persoon in het bedrijf bent die verantwoordelijk is voor dit werkgebied, of vermeld dat “inkrimping” betekent dat het bedrijf binnen zes maanden geen nieuwe werknemer kan aannemen voor dezelfde functie.
Leg persoonlijke motieven uit aan het management (het is nodig om kinderen / ouders te ondersteunen, de lening af te betalen, het zal moeilijk worden om in een bepaalde periode een baan te vinden). Gebruik geen morele chantage, praat rustig over uw levenssituatie. Het management is niet vreemd aan de gebruikelijke menselijke problemen, dus het is mogelijk dat u goed wordt begrepen en wordt vertraagd door ontslag.
Als de autoriteiten toch vastbesloten zijn te vertrekken, eis dan compensatie. Maar vraag niet om kosmisch geld dat je niet hebt verdiend. Gewoonlijk is de vergoeding twee of drie salarissen, spreek over zo’n bedrag, het is best haalbaar voor het bedrijf en ziet er voldoende uit. Als het bedrijf “grijs” is, moet u zeggen dat we het hebben over een echt salaris, anders kunt u een minimumloon krijgen.
Als u een aanvaardbare optie vindt om de werkdruk te verminderen (bijvoorbeeld werk van een halve dag) met een evenredige salarisverlaging, stel dit dan voor. Deze oplossing maakt tijd vrij voor het zoeken naar werk en sollicitatiegesprekken en stelt u in staat het een tijdje vol te houden als u niet meteen een nieuwe plek vindt. Door op deze manier te handelen, bent u waarschijnlijk in staat om te onderhandelen en uw reputatie te behouden. Mits je natuurlijk niet dronken werd betrapt op het werk, je wekelijkse werk niet oversloeg of niet zonder goede reden een week te laat uit vakantie kwam.

Ik heb een aantal maanden in het bedrijf gewerkt, maar direct na de nieuwjaarsvakantie ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan. Het duurde weken en een paar dozijn sollicitatiegesprekken, maar uiteindelijk verhuisde ik naar een groot bedrijf met een salarisverhoging. Vreemd genoeg bood de vorige directie mij een samenwerking aan als freelancer, die meer dan een jaar duurde. En ik ben ervan overtuigd dat dit grotendeels gebeurde doordat ik bekwaam handelde toen ze me probeerden te ontslaan.

https://www.vindazo.be