Teazy
Image default
Aanbiedingen

Van Eldik Ladders

Van Eldik Ladders

Van Eldik Ladders uit Ochten maakt sinds 1891 houten ladders en trappen. Dat doen ze nu met moderne machines. Maar ook het handwerk is nog steeds belangrijk. 

 

Oude zaag

In de werkplaats zie je vooral nieuwe machines tegenwoordig. Hoewel de oude zaag nog steeds in de werkplaats staat en nog gebruikt wordt! De zaag stamt uit 1910 en werkt dus nog steeds. Uiteraard hebben we de moderne machines nu hard nodig om efficiënt en duurzaam te kunnen werken. Zo hebben we de gehele werkplaats voorzien van een afzuigsysteem voor alle hout krullen. De krullen die ontstaan tijdens het maken van de houten ladders en trappen worden hierdoor opgeslagen in een apart hok. Zelfs de krullen worden gebruikt door paardeneigenaren. Zij gebruiken de houtkrullen voor hun stallen. Wel zo duurzaam.

 

Handgereedschap

Hoewel er dus veel machinaal kan is er ook nog best veel handwerk. Dat begint al bij het selecteren van de bomen van de ladders. Dat is echt vakwerk waarbij de laddermaker de bomen op het oog selecteert. Het oude handgereedschap vind je ook nog steeds in onze werkplaats. De schaven, beitels en gutsen die door opa Van Eldik gebruikt werden liggen nog steeds in de werkplaats.

 

Vakmanschap bij Van Eldik

De ladders en trappen die we maken worden gemaakt volgens een eeuwenoud “recept”. Degelijk en goed werken waarbij er geen ruimte is voor twijfel. Een ladder moet immers betrouwbaar zijn en lang meegaan. Dan moet je werken met goede materialen en met vakmensen. Dat doen we bij Van Eldik ladders al jaren. En dat wordt ook gewaardeerd! Glazenwassers en schilders komen het liefst bij Van Eldik omdat ze snappen waaraan een goede ladder moet voldoen. En ook de consument kan dit vakmanschap waarderen.

 

Koop je Ladder of trap bij Van Eldik Ladders

Je ladder of trap koop je om voorgaande redenen dus bij Van Eldik Ladders. De ervaring die ze hebben is uniek in Nederland. Er is geen ander bedrijf dat op deze manier nog houten ladders en trappen maakt. Wil je zelf een keer komen kijken in de werkplaats? Dat kan natuurlijk. Bel ons even op om een afspraak te maken. Dan laten we je graag zien hoe we in onze werkplaats in de Betuwe de mooiste producten maken.

 

https://www.vaneldikladders.nl/