Teazy
Image default
Vervoer en transport

Nationaal en internationaal koeltransport is de branche waarin FrigoGroup al jaren succesvol opereer

Frigo Group is dé partner op het gebied van koelopslag en bevroren transport

Nationaal en internationaal koeltransport is de branche waarin Frigo Group al jaren met veel succes opereert. We lichten de dagelijkse werkzaamheden van de Frigo Group medewerkers toe in dit artikel.

Bij gekoeld wegtransport wordt standaard een temperatuur van +5 graden Celsius (41 graden Fahrenheit) aangehouden. Een eerste belangrijk uitgangspunt is dat – ondanks het vele laden en lossen op een dag – de koude keten niet onderbroken wordt. De chauffeurs van Frigo Group houden zich dan ook aan strikte en strenge voorschriften. We doelen hierbij op de certificaten ISO9001 en HACCP. Iedere chauffeur weet per vervoerd product exact aan welke eisen dat moet voldoen. En zelf houden ze het hoofd immer koel natuurlijk! Een tweede uitgangspunt voor Frigo Group is het zogenoemde groupage principe. Het komt erop neer dat meerdere kleine ladingen met koude levensmiddelen tot één vracht worden samengevoegd. Dit scheelt tijd, brandstof, menskracht en geld. Voordeel is ook dat Frigo Group grote, middelgrote én kleine klanten kan bedienen. De prijs-kwaliteitverhouding is erg hoog bij Frigo Group. Landen waarnaar gereden wordt zijn onder meer België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Zwitserland.

Naast het van A naar B brengen van artikelen – in de meeste gevallen gaat het trouwens om palletvervoer – regelt het Frigo Group team de opslag van versproducten. In Nieuw-Vennep staat het moderne koelhuis met diepvriescellen. Sommige producten, denkt u bijvoorbeeld aan vis en vlees, blijven alleen goed als ze diepgevroren worden bewaard. Om ervoor te zorgen dat de administratie voor iedere klant tiptop in orde is, maakt Frigo gebruik van een slim Warehouse Management Systeem. De goederenstroom wordt dag in dag uit perfect gestroomlijnd. Binnen het WMS is meer dan genoeg ruimte om aan individuele eisen / wensen per klant te voldoen. Bijvoorbeeld hoe vaak en hoeveel kwaliteitsmonsters er worden genomen. Die check betreft zowel aantallen als temperatuur en kwaliteit. Het is mogelijk per pallet een monsters te nemen door de eigen QA afdeling. Op verzoek krijgen de pallets een SSCC-label (EAN128) voor een optimale tracking & tracing.

https://www.frigogroup.com/nl