Teazy
Image default
Sport

Het verschil tussen authentiek en replica voetbalshirt

Als je officiële voetbalkleding wilt kopen, heb je twee keuzes. Ten eerste kun je een authentieke trui kopen. Ten tweede kun je overwegen een replica-trui te kopen. Op het eerste gezicht kun je de verschillen tussen deze voetbaltenues misschien niet vinden. Ze zijn bijna identiek omdat ze dezelfde kleur en hetzelfde logo hebben. Hun prijzen zijn echter verschillend. Een authentiek shirt is duurder dan een replica shirt. Als we het echter over kwaliteit hebben, is een authentieke trui veel beter dan een replica. Het authentieke shirt is gemaakt van de fijnste stof met hoogwaardige technologie. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen authentieke en replica voetbalshirts.

Het ontwerp van een shirt

Authentieke voetbalkleding is gemaakt met een atletisch design. Het is speciaal ontworpen voor veldspel. Het ontwerp is meestal slim fit, zodat het ervoor kan zorgen dat de speler beter presteert op het voetbalveld. Dit shirt heeft geen losse stof waardoor de tegenstander het kan grijpen. Bovendien is de replica-trui ontworpen voor normaal gebruik. De maat is soms groter zodat je hem comfortabeler kunt dragen. Het replica shirt is verkrijgbaar in verschillende maten. Zo kun je de juiste maat voor je lichaam vinden.

De stof die voor shirts wordt gebruikt

Een ander verschil tussen authentieke en replica shirts is de gebruikte stof. Het authentieke shirt maakt gebruik van rekbare en lichtgewicht stof. Dit materiaal is ademend omdat het veel ventilatiegaten heeft. Bovendien heeft het ook een zweetafvoerende functie om het vocht weg te houden. De stof kan ook snel drogen, zodat je comfortabel kunt spelen. Replica shirts zijn ook ademend, hoewel het van zwaarder materiaal is gemaakt. Ook is het replica shirt niet zo rekbaar als de authentieke. Authentieke shirts hebben een naadloze badge, terwijl replica shirts geborduurde badges en logo gebruikt.

Hoe identificeer je nep shirts?

Wanneer je het shirt online koopt, ben je misschien bang om een ​​nep shirt te ontvangen. Als je een officiële trui wilt hebben, moet je deze bij een gerenommeerde dealer kopen, zodat je zeker weet dat je een authentieke officiële trui krijgt. Hoe identificeer je dan de neppe? Houd er rekening mee dat de authentieke trui een serienummer op het etiket heeft. Vervolgens worden ze meestal gemaakt door een officieel label zoals Adidas, Nike, Puma en anderen. Als laatste moet je er rekening mee houden dat een authentiek shirt duur is. Als je het voor een lagere prijs koopt, krijg je mogelijk een nep shirt. Je moet een geautoriseerde verkoper kopen om de authentieke te krijgen.