Teazy
Image default
Aanbiedingen

Geef jouw deur of deuren een ander uiterlijk

Een nieuw huis of een nieuwe inrichting, het zijn zaken die bij veel mensen bovenaan de verlanglijst staan. Helaas is dit een wens die voor velen onbetaalbaar is. Wil jij jouw huis een ander uiterlijk geven maar daar niet de hoofdprijs voor betalen, dan is Deurklinkenshop.be de plek bij uitstek om te gaan shoppen. Je belandt er in een wereld van inspiratie. We hebben een paar tips voor je op een rij gezet om jouw huis tegen een relatief laag bedrag een make over te geven.

Een patrijspoort in je deur

Schepen hebben ze, patrijspoorten, maar ook bij steeds meer huizen zie je ze terug komen. Het gaat dan om patrijspoorten die je op de deur schroeft waardoor een dichte deur een open uiterlijk krijgt. Doordat je door de deur heen kan kijken krijg je een ruimtelijker effect. Daarnaast is het behoorlijk veilig omdat je niet meer zo snel iemand een deur in zijn gezicht gooit bij het openen van de deur. Huiselijke ongelukken kunnen op die manier worden bestreden. Een patrijspoort geeft bovendien een mooi uiterlijk aan je deur. Je deur wordt op een bepaalde plek transparant en dat zorgt ervoor dat je hele huis groter lijkt. Houd er rekening mee dat een patrijspoort voor één kant van de deur is. Je wil natuurlijk een algemene doorkijk waardoor je een dubbele set patrijspoorten nodig hebt. Bij een patrijspoort hoort uiteraard mooi nieuw deurbeslag in de kleur van de poort. Ga je voor een bepaalde stijl in je woonkamer, zet die dan voort in de patrijspoort en in de deurklink.

Een schuifdeur

Schuifdeuren zal je niet snel in een standaard huis tegenkomen. Eigenlijk best jammer, want een schuifdeur biedt een hoop ruimte. Een woning met een aparte woonkamer en eetkamer kan een stuk ruimer worden wanneer je de tussenmuur vervangt door een schuifdeur. Een flat uit de jaren 70 met een glazen wand erin naar de achterkamer toe kan een stuk ruimer ogen wanneer je een schuifdeur laat plaatsen. Een schuifdeur kan je kant en klaar bestellen bij een deurenwinkel maar bij de speciaalzaak waar je ook je deurbeslag koopt kan je ook een schuifdeur bestellen. Vergeet dan niet om het mechanisme voor een schuifdeur gelijk mee te bestellen. Je hebt niet veel extra ruimte nodig. De deur schuif je immers weg tegen de wand aan. Ga niet zomaar een tussenwand wegbreken wanneer je niet zeker weet of het om een dragende muur gaat. Het beste vervang je alleen de vaste deur door een schuifdeur. Zo weet je zeker dat jouw huis bouwtechnisch veilig blijft.