Teazy
Image default
Horeca

Een koffiemachine horeca kopen? Waar moet je op letten

Een lekker bakkie koffie gaat er altijd wel in en in de horeca is een goede kop koffie niet meer weg te denken. Je wilt natuurlijk je gasten ook het beste kopje koffie voorschotelen dat mogelijk is, maar dan heb je ook een goedekoffiemachine horeca nodig. Als je op zoek gaat naar een geschikte koffiezetter kom je tot de ontdekking dat je veel keuze hebt. In onze blog vertellen we dan ook welke keuzes je kunt maken en waar je op moet letten als je een machine aanschaft.

Verschillende soorten koffiemachines

Er zijn verschillende soorten koffiemachines waaruit je kunt kiezen en de ene koffiemachine horeca is de andere niet, maar dat moge duidelijk zijn. De keuze die je maakt is altijd afhankelijk van waarnaar je op zoek bent. Je kunt jezelf een aantal vragen stellen. Wil ik meerdere koffiespecialiteiten maken, hoeveel kopjes koffie moet je op een dag zetten en wat moet de kwaliteit van de kop koffie zijn. Laten we eens de verschillende machines op een rijtje zetten.

–       De espressomachine horecais een vrij grote machine met twee of zelfs drie pistons, twee stoompijpjes en twee boilers. Het is een mooi afgewerkt apparaat die als blikvanger in je horecagelegenheid dient, maar het is vooral een functioneel apparaat waarmee je grote hoeveelheden koffie kunt zetten. Met dergelijke machines kun je ook jouw klanten verschillende soorten koffie aanbieden.

–       Volautomatische koffiemachineis een koffiemachine horeca die volautomatisch is. Je kiest de koffiespecialiteit die je wenst en de machine doet de rest. Het gemak dient de mens! Deze apparaten zijn vaak ook erg stijlvol om neer te zetten. Volautomatische koffiemachines zie je niet alleen in horecagelegenheden, maar ook op werkvloeren, kantoren en in hotels.

–       Snelfilter koffiemachineszijn professionele machines waarmee je grote hoeveelheden koffie kunt zetten. Je maakt koffie met behulp van gemalen koffie in plaats van bonen en je kunt een koffie- of thermoskan met verse koffie vullen. De koffie is met behulp van de thermoskan of een warmhoudplaat op het apparaat ook goed en voor een lange tijd warm te houden.

–       De koffie percolator is een handig apparaat waarmee je grote hoeveelheden koffie kunt zetten en is dus een ideaal apparaat voor in jouw horecagelegenheid. Je kunt de grote hoeveelheden koffie makkelijk warmhouden met behulp van een thermoskan of warmhoudplaat. Die je in de regel wel separaat moet aanschaffen.

Andere aandachtspunten koffiemachine horeca

Wanneer je een koffiemachine horeca aanschaft is het natuurlijk niet alleen belangrijk om te kijken naar hoeveel kopjes koffie je op een dag moet zetten of hoe duur de machine is, maar je kunt ook kijken naar of je verschillende specialiteiten ermee kunt maken, of je machine op bonen of gemalen koffie werkt en van welke materialen een machine is gemaakt. Want een goede machine van sterk RVS en die mooi zwart is afgewerkt is niet alleen een blikvanger, maar ook een duurzaam apparaat waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Daarnaast moet je rekening houden dat er eventueel benodigdheden, zoals koffiemolens, professionele melkopschuimers en melkkoelers nodig zijn om je gasten een goede kop koffie te kunnen aanbieden. Als je ook op zoek bent naar een horeca fornuis met oven ben je bij HorecaRama aan het juiste adres!