Teazy
Image default
Aanbiedingen

Zo zorg jij voor een betere nachtrust

Je komt thuis na een lange werkdag, je hebt je eten op en je kunt niet wachten om heerlijk je bed in te duiken. Iedereen herkent deze situatie ongetwijfeld wel. Maar wat is er eigenlijk allemaal voor nodig om het meeste uit je nacht te halen? In deze blog vertellen we je er graag meer over dus lees snel verder!

Zorg voor een donkere ruimte

Vaak wordt onderschat hoe belangrijk een goede verduisterde ruimte is voor een goede nachtrust. We hebben het dan vooral over het in slaap vallen. Als de ruimte waarin je je bevindt namelijk donker genoeg is gaat je lichaam melatonine aanmaken en dat stofje is erg belangrijk als je een goed slaap- en waakritme wilt ontwikkelen. Door dat stofje gaan we ons dus moe voelen. Als de slaapkamer dus niet donker genoeg is zul je minder snel moe worden omdat er geen melatonine wordt aangemaakt. Ook bij het opstaan werkt dat zo. Nu hebben we daar in de winter minder last van, maar in de zomer telt het zeker mee. 

Zorg voor de juiste temperatuur in de slaapkamer

Naast de donkere kamer is ook een comfortabele temperatuur belangrijk. Als je slaapkamer te koud is, heb je misschien moeite met inslapen en doorslapen, maar als je slaapkamer te warm is, is dat zeker niet wenselijk. Als het te warm is, kun je heen en weer rollen om het nog warmer te krijgen. Zoals je je kunt voorstellen, kan dit echt voorkomen dat je in slaap valt. Zorg daarom altijd voor een comfortabele en comfortabele temperatuur. Installeer bijvoorbeeld een verduisterd rolluik voor een slaapkamerraam. Dit voorkomt warmte en verduistert je kamer snel goed. Een echte win-win dus!

Zorg voor goed beddengoed

Ten slotte is het een goed idee om te investeren in beddengoed van hoge kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld eens op Cinderella.nl. De dekbedovertrekken, lakens en losse kussenslopen die deze partij aanbiedt zijn allemaal gemaakt van de mooiste materialen, denk aan katoen, katoen satijn, flanel, enz.. Als je kiest voor een goedkope synthetische variant zul je daar op de lange duur spijt van krijgen.

https://www.cinderella.nl/